f movies Merry Christmas Images download in hd free

Botigues museu: viatge en el temps a Salàs de Pallars

Salàs de Pallars, Pallars Jussà

Us convidem a agafar la màquina del temps per aterrar a finals del segle XIX i principis XX i descobrir els espais més entranyables de la vida comercial dels pobles.

Al bucòlic poble de Salàs de Pallars trobareu sis botigues-museu vestides tal com les devien conèixer els nostres avis i besavis gràcies a la increïble col·lecció de Sisco Farràs, un veí del poble. Podreu visitar una barberia on descobrim com la navalla d’afaitar va quedar en l’oblit quan va aparèixer la maquineta d’un sol ús. El recorregut també us portarà per una farmàcia plena de medicaments antics, un estanc que albergava l’únic telèfon del poble, una merceria amb roba ben curiosa o un cafè-bar amb preus que ja no tenim on a l’entrada podreu veure una antiga impremta i un quiosc de premsa.

Botiga ultramarins - salàs2
Botiga d’ultramarins a Salàs de Pallars – Foto: YouMeKids

Però la joia de la visita és la botiga d’ultramarins. Aquí ens quedem bocabadats amb els cartells publicitaris dels productes. Hi ha mostres del Modernisme fins al Pop Art, passant per l’Art Déco o la simbologia franquista. Simplement impressionant! I és que hi ha anuncis que ara són inimaginables, com per exemple un cartell d’un nen petit anunciant tabac. A més, podem veure com les marques han anat adaptant-se als canvis socials. L’escena de les llaunes dels primers anys del Cola Cao per exemple, no tenen res a veure amb les d’ara, on tot és molt més “políticament correcte”.

Una visita didàctica i agradable plena d’anècdotes que us transportaran a un passat que rememora les botigues de poble plenes de vida.

Cartell a l'estanc de la botiga museu a salàs de Pallars - foto: YouMeKids
Cartell a l’estanc de la botiga museu a Salàs de Pallars – foto: YouMeKids

Serveis:

Centre d’Interpretació de l’Antic Comerç (CIAC)
Adreça: C/ de les Escoles, 2, Salàs de Pallars
Tel. 973 676 266
e-mail: ciac@salas.cat
Horaris: dimarts i dijous a les 12h; divendres a les 18h; dissabtes a les 10h, 12h i 16h30; diumenges i festius a les 10h i les 12h. (Tancat el mes de gener)
Preus: majors de 13 anys: 5€; fins a 12 anys: gratuït
Comentari: el recorregut s’inicia al centre d’interpretació de l’antic comerç i segueix pel poble. Els gossos petits i ben educats poden acompanyar als seus amos.
Edat recomanada: +8 anys

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .