Expedició familiar a les Mines de Sal de Cardona

Cardona, Bages

La Muntanya de sal de Cardona - foto: YouMeKids

Us imagineu tastar una muntanya gegant de sal? A Cardona, baixareu els 86 metres de desnivell que hi ha fins a l’entrada de les antigues mines de sal. Amb el regust salat a la boca, us equipareu amb un casc miner per endinsar-vos a les entranyes de la muntanya i recórrer uns 500 m de galeries, on podreu gaudir de les espectaculars estalactites i estalagmites, així com de les diferents vetes de sals.

I més val que us quedeu en moviment, perquè les filtracions de l’aigua transformen en poc temps tot el que hi ha a les galeries en un bloc de sal. Us sorprendrà una escala de fusta recoberta de sal o el rat-penat conservat en sal a la Galeria sixtina!

Els germans Bartomeu us acompanyaran en l’aventura. Són científics exploradors amb coneixements en un munt de camps de la ciència. Són descendents d’en Guillem Bartomeu, alquimista medieval del Segle XV, autor del LIBER SALIS, el llibre de la Sal, on va recollir tots els seus coneixements sobre la Muntanya… i també el seu gran secret.

Han passat segles i ara, la Lola Bartomeu, ens proposa acompanyar-la en la fase final del Projecte Alquímia: la troballa d’un nou mineral, una pedra que canviarà la història de la humanitat.

En aquesta expedició us endinsareu a la Muntanya de Sal, acendreu la formació, la història, les formes d’extracció, els tipus de sal…Gaudireu amb els cinc sentits al mateix temps que hi deixareu volar la imaginació per descobrir un món màgic on tot és possible.

Museu de les Mines de sal -Foto: YouMeKids
Museu de les Mines de sal -Foto: YouMeKids

Serveis:

Mines de Sal
Carretera de la mina, s/n, Cardona
Tel : 93 869 24 75
e-mail: informacio@cardonaturisme.cat
Horaris: dissabtes i diumenges a les 10:45, 11:45 i 12:45
Preu: Adults: 13€; nens de 2 a 4 anys: 4€, nens de 5 a 11 anys: 8€
Comentaris: No està permès fotografiar ni filmar, excepte en la zona indicada pel guia.
No està permès baixar a la mina amb cotxets de nadons.
Edat recomanada: + 4 anys

"En castellà: Castellà"

Sobre Montserrat López 6 Articles
Sóc la Montserrat, Química de professió i mare de dos fills. Sóc molt curiosa i m’apassiona descobrir el món que hi ha darrera de cada petita cosa o activitat amb les que em creuo. M' agrada gaudir en família, de les tradicions del nostre poble i país. Gaudeixo viatjant, tenint l'oportunitat de conèixer nous indrets i costums.

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*