La Cartoixa d’Escaladei amb nens: joc de pistes

La Morera de Montsant, Priorat

La Cartoixa d'Escaladei amb nens. joc de pistes - foto: YouMeKids

Apropeu-vos a la Cartoixa d’Escaladei amb nens i descobriu com devia de ser la vida d’un ermità, dedicada només a l’oració, la lectura, la meditació i els treballs manuals.

Seguint el joc de pistes, que us heu de descarregar des de la web del MNAT, desxifrareu pictogrames, jugareu al laberint i es posarà a prova la vostra capacitat observadora. Preparats? Us sorprendrà descobrir que el menjar es passava per una porta petita construïda de tal forma que s’evités el contacte entre els monjos. Si penseu que els monjos es devien sentir empresonats, esteu ben equivocats. Cada monjo vivia en una cel•la bastant gran, fins i tot amb un jardí, un porxo i un taller per fer treballs manuals.

Diu la llegenda que els monjos de l’Ordre de la Cartoixa van escollir el lloc on construir el monestir seguint una senyal de Déu. Un pastor els hi va explicar que en somnis veia com uns àngels pujaven al cel per unes escales repenjades a la soca d’un pi on ell portava les seves ovelles a pasturar. I és aquí, al peu del Montsant, en un paisatge immillorable, on els monjos van posar les primeres pedres de la Cartoixa de Santa Maria d’Escaladei.

Tot i que la desamortització del 1835 va significar l’abandó de la comunitat i l’inici de la destrucció del conjunt construït entre els segles XIII i XVIII, encara avui us podeu arribar a fer una idea de la magnitud de la cartoixa. En part gràcies a l’audiovisual molt il•lustratiu i la reconstrucció d’una de les cel•les. No deixeu de visitar el poble d’Escaladei, on els cartoixans antigament tenien els seus magatzems, cellers i estables.

Una manera molt divertida de descobrir la vida dels Cartoixans.

Cartoixa d'Escaladei - foto: YouMeKids
Jugant al joc de pistes a la Cartoixa d'Escaladei - foto: YouMeKids
Cartoixa d'Escaladei - foto: YouMeKids
Jugant al joc de pistes a la Cartoixa d'Escaladei - foto: YouMeKids
Jugant al joc de pistes a la Cartoixa d'Escaladei - foto: YouMeKids
Cel.la dels monjos a la Cartoixa d'Escaladei - foto: YouMeKids

Serveis:

Més informació:
Cartoixa d’Escaladei
Camí de la Cartoixa, Escaladei – La Morera de Montsant
Tel.: 977827006
e-mail: escaladei.cultura@gencat.cat
Horaris: De dimarts a diumenge, inclosos els festius
De l’1 de març al 31 de maig: de 10.00 a 17.30 h.
De l’1 de juny al 30 de setembre: de 10.00 a 20.00 h.
De l’1 d’octubre al 15 de desembre: de 10.00 a 17’30 h.
Del 16 de desembre al 28 de febrer: de 10.00 a 16.00 h.
Tancat els dilluns no festius, el 25 i 26 de desembre i l’1 i 6 de gener.
Preu: menors de 8 anys: gratuït. Famílies (2 adults + mínim 1 nen): 2,5€/persona; majors de de 25 anys: 3,5€; entre 9 i 25 anys: 2,5€;
Edat recomanada: +7 anys

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*