Mines de Bellmunt del Priorat: aventura sota terra

Bellmunt del Priorat, Priorat

Heu estat alguna vegada a 35 metres sota terra?

Poseu-vos el casc, acostumeu-vos a les fosques i endinseu-vos a les Mines de Bellmunt del Priorat. Una visita que us portarà per una de les 20 plantes de galeries on els miners treien la galena, un mineral de plom, des de finals de segle XIX fins al 1972.

Vagonetes sobre rails, reproduccions de miners a escala real al costat dels ascensors de càrrega, donant cops de mall a una piqueta per fer un forat a la roca… No tindreu cap problema d’imaginar-vos com de dura devia ser la feina dins de la mina.  I quan torneu a sortir a la superfície, podreu fer un tomb pel complex industrial, format pel castellet d’extracció, la sala de màquines, el rentador, els tallers, els magatzems, la foneria i les xemeneies de conducció dels fums. Tot això en un paratge inèdit, enmig de boscos i camps de vinya i olivers.

Una excursió en família per descobrir part del patrimoni industrial de Catalunya!

On dinar:
Dins del complex de la mina Eugènia hi ha una àrea de lleure que disposa de bancs i taules, lavabos i una font d’aigua potable. Per fer servir l’espai cal fer la reserva amb antelació.

Serveis:

Més informació:
Mines de Bellmunt del Priorat
Carretera de la Mina, s/n – Bellmunt del Priorat
Tel : 977 830 578 | 626 384 706
e-mail: info@minesbellmunt.com
Horaris: De l’1 de setembre al 30 de juny: Dissabtes: d’ 11 a 13 h. i de 16 a 18 h (a la tarda la visita guiada a la mina és a les 16:30 h.)
Diumenges i festius: d’11 a 13 h. De l’1 de juliol al 31 d’agost: De dimarts a dissabte: d’11 h a 13 h i de 17 h a 19 h.
Diumenges i festius: d’11 h a 13 h.
Preu: Majors de 16 anys: 7 €; de 8 a 16 anys: 5 €; menors de 8 anys: gratuït.
Acessibilitat: el primer tram té escales complicades.
Recomanacions: Cal portar una jaqueta ja que a l’interior de les mines la temperatura és més baixa.
Edat recomanada: +5 anys

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*