f movies Merry Christmas Images download in hd free

Els Jardins Artigas: a la recerca de figures amagades

Pobla de Lillet, Berguedà

Pont dels Arcs als Jardins Artigas - foto: YouMeKids

A la vora del riu Llobregat al Berguedà, ben lluny de Barcelona, la ciutat on Antoni Gaudí va fer les seves grans obres, trobem un gran tresor amagat: els Jardins Artigas.

Va ser el regal que Gaudí va fer a família Artigas, empresaris tèxtils, en compensació per la seva gran hospitalitat. I és que a principis del segle XX l’arquitecte havia de construir l’habitatge dels treballadors i enginyers de les mines de carbó del Catllaràs per a l’empresa de ciment Asland. Durant el període que va durar la construcció, Gaudí es va allotjar a casa dels Artigas i els va voler agrair amb un jardí fet amb materials propis del lloc: la pedra rocosa i els còdols de riu.

La visita es converteix en un joc per als nens, si aneu a la recerca de les figures amagades: qui veu l’àliga que representa a Sant Joan? I el bou, que per a en Gaudí era Sant Marc? Hi ha serps, un lleó… veieu alguna cosa més? Heu trobat els gegants que vigilen el pont? Hi ha racons on amagar-se com a la gruta o llocs des d’on espiar com el mirador de la Glorieta. Teniu gana? No patiu que Gaudí també va construir un berenador amb seients grans i petits per als nens.

I potser el més sorprenent del jardí son els  ponts que uneixen banda i banda del riu. Aneu a descobrir-los!

Us apunteu a anar a la recerca de les figures amagades? Qui en trobarà les primeres?

Alternativa al cotxe:
Si voleu fer una visita més especial, podeu arribar als Jardins Artigas amb el
Tren del Ciment. Trobareu l’estació del tren del ciment just un quilòmetre abans d’arribar a la Pobla de Lillet per la B402. El tren segueix per  la línia que antigament unia l’antiga fàbrica de ciment Asland de Castellar de n’Hug amb Guardiola de Berguedà. 

Tren del ciment - Foto: YouMeKids

Serveis:

Més informació:
Jardins Artigas
Carrer del Ferrocarril– La Pobla de Lillet
Tel.: 687 998 541
Horaris: De gener a mitjans de març i de novembre a desembre: Dissabtes, diumenges i festius de 10:00 h. a 14:00 h.
De mitjans de març a mitjans de juny i de setembre a octubre dissabtes de 10:00 h. a 14:00 h i de 15:15 h. a 18:30 h. Diumenges de 10:00 h. a 14:00 h. i de 15:15 h. a 17:30 h.
Juliol i Agost: Cada dia de 10:00 h. a 14:00 h. i de 15:15 h. a 18:30 h.
Tancat els dies 1 i 6 de gener, 25 i 26 de desembre.
Preu: adults: 4,15€; menors de 5 anys: gratuït. Nens de 6 a 13 anys: 2,10€
Edat recomanada: +5 anys

Atenció: dexeiu els cotxets a l’entrada, ja que hi ha zones amb escales díficil de circular.

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .