Cap al Mirador de Colomer a Rialp

Rialp, Pallars Sobirà

Pont penjat de Santa Caterina sobre el riu Noguera Pallaresa a Rialp - Foto: YouMeKids

Què en penseu creuar el Noguera Pallaresa pel pont de Santa Caterina, un pont penjat majestuós de 45 metres de llarg i 2 metres d’ample? Al creuar-lo sentireu pessigolles per la seva basculació sobre el riu.

La ruta us portarà cap al mirador de Colomer, on tindreu unes bones vistes sobre el Montsant de Pallars. El mirador a més alberga les runes d’una construcció medieval que s’utilitzava per a la cria de coloms amb finalitats culinàries.

Part de l’itinerari forma part de la ruta que els jueus feien servir per intentar arribar a Barcelona o Lleida des de França durant la segona guerra mundial. La majoria, però, foren detinguts per la Guàrdia Civil, que patrullava tots els camins procedents de França.

Com arribar-hi:
Arribareu a Rialp per la C13. A l’alçada del km132 trobareu l’ajuntament. Podreu aparcar el cotxe a la plaça del Tornall ubicada just davant l’ajuntament.

En marxa:
Des de la plaça del Tornall, us heu de dirigir al carrer Raval, ubicat a mà dreta (si esteu d’esquena a l’ajuntament). Agafeu el carrer del Raval; en arribar al primer encreuament, aneu a la dreta seguint els indicadors cap al pont de Santa Caterina. De seguida veureu el magnífic pont penjat sobre el riu Noguera Pallaresa. Creueu-lo. Ara haureu de pujar les escales que us porten cap al camí ral. En arribar a l’encreuament de camins, agafeu el camí de la dreta seguint les baranes de fusta. Mireu cap a l’altra banda del riu. Podreu veure les restes del castell de Rialp situat a la part alta del poble. Era una estructura defensiva de la vila closa emmurallada de Rialp que podia haver estat, en un principi, una torre avançada del castell de Surp.

A mig camí, i quan porteu uns 20 minuts de camí, arribareu a l’àrea de pícnic de la Font de la Canerilla, un indret ombrívol que ha rebut el nom del diminutiu de la paraula “canal”, en referència a la forma llarga i estreta del barranc on brolla. Trobareu una taula de fusta amb bancs i una font d’aigua no tractada.

Per arribar al mirador heu de continuar pel sender. Quan arribeu a un trencall en forma de V, haureu de pujar a l’esquerra per anar al mirador i gaudir d’unes bones panoràmiques sobre el Montsent de Pallars.

Per tornar a Rialp, haureu de tornar al desviament a la pista principal i anar a l’esquerra. Uns 10 minuts més tard arribareu a una pisa asfaltada. Gireu a la dreta per creuar el pont i aneu fins a la carretera. Creueu-la amb compte per agafar el passeig dels plataners que per la dreta us portarà de nou a centre de Rialp on heu deixat el cotxe.

Aprofiteu per visitar la Formatgeria Montsent de Pallars on elaboren formatges boníssims seguint el mètode tradicional amb llet crua d’ovella i de cabra de les Valls del Pallars.

On dinar:
A mig camí trobareu l’àrea de pícnic de la Font de la Canerilla, un indret ombrívol amb una taula de fusta amb bancs i una font d’aigua no tractada.

Info de la ruta:

 

Dades de la ruta:
Edat recomanada: +4 anys
Durada: aprox. 50 minuts
Distància: aprox. 3 km
Desnivell: 80m
Recomanacions: La ruta es pot fer durant tot l’any, però a l’hivern a l’hivern s’ha de vigilar les possibles zones glaçades a la font de la Canerilla.

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*