Del Planell d’Aigüestortes a l’ Estany Llong

Vall de Boí, Alta Ribagorça

Si busqueu una ruta senzilla en un entorn ple de panoràmiques fantàstiques, l’itinerari del Planell d’Aigüestortes a l’Estany llong no us decebrà.

Seguint el curs del riu Nicolau aigües amunt, estareu envoltats de boscos de pi negre i prats alpins on pasturen les vaques i eugues a l’estiu i, fins a arribar a l’Estany Llong (2.000 m). Si sou bons observadors, podreu trobar algun ànec perdut en aquest estany en forma de mitja lluna. També és un dels llocs predilectes dels isards, tot i que aquests costa molt més veure’ls!

Com arribar-hi:
Al Planell d’Aigüestortes, punt d’inici de la ruta, només es pot arribar amb el servei de taxis de Boí. Podeu agafar-los a la Plaça del Treio de Boí, ubicada al costat de l’església. Hi ha un aparcament gran per deixar el vostre vehicle. Aprofiteu el trajecte de 20 minuts per gaudir de les vistes sobre l’Estany de Llebreta i el Salt d’Aigua de Sant Esprit.

Consulteu els preus i horaris dels taxis aquí.

En marxa:
Des de l’aparcament on us deixa el taxi al Planell d’Aigüestortes, heu de continuar per la pista en direcció de l’Estany Llong, deixant el mirador i el WC a la vostra dreta. Fins als Prats d’Aiguadassi haureu de continuar en tot moment per la pista principal.

Quan porteu 20 minuts de camí, arribareu a la Font del Planell Gran. Aprofiteu per tastar l’aigua fresqueta d’aquesta font que neix en una tartera situada en el vessant solell. Uns 40 minuts més tard arribareu als Prats d’Aiguadassi on el riu Nicolau juga per entre els prats i on a l’estiu de ben segur trobareu vaques pasturant. Aprofiteu les passarel·les de fusta per no mullar-vos els peus. Veureu que ara el camí us porta cap a la dreta per creuar el prat fins a arribar de nou a la pista. A partir d’aquest punt comença la pujada per una pista plena de pedres. Passats 15 minuts d’ascens, arribareu al refugi de l’Estany Llong. Ja esteu molt a prop de l’estany que li dóna nom. Agafeu el sender pedregós de la dreta i feu un darrer esforç per pujar. En arribar a un trencall, continueu recte (camí de l’esquerra) i de seguida el camí davalla fins a arribar a l’estany Llong.

Per tornar al punt d’inici, heu de desfer el camí, però el darrer mig quilòmetre el farem pel mig del bosc de pi negre. Una vegada passada la font del Planell Gran,  heu d’estar pendents per agafar un desviament cap a l’esquerra a l’alçada del Pont de Morrano, un pont de fusta que creua el riu. Un cop travesseu el pont anireu per una passarel·la de fusta adaptada que us portarà per la zona més humida del Planell entre pins i avets de nou fins a la pista principal i l’aparcament de taxis.

Prats d'Aiguadassi
Prats d'Aiguadassi
Prats d'Aiguadassi
Estany Llong
Pont de Morrano
Mirador del Planell d'Aigüestortes

Info:

Dades de la ruta:
Edat recomanada: +4 anys
Tipus: ruta lineal
Distància: aprox. 8,9 km (inclou anada i tornada)
Durada: aprox. 3h (anada i tornada)
Accessibilitat: gran part del recorregut es fa per una pista ampla. Fins als Prats d’Aiguadassi es podria arribar amb cotxets. A partir d’aquest punt la pista esdevé pedregosa i el desnivell s’intensifica. Desnivell total de 160 m.
Recomanacions: Intenteu evitar les hores de màxima calor, porteu protector solar i gorres, ja que hi ha poca ombra. El bany està prohibit en tota la zona del Parc d’Aigüestortes. Els gossos s’han de portar lligats.

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*