f movies Merry Christmas Images download in hd free

Niu de l’Àliga a Alcover

Alcover, Alt Camp

Niu de l'àliga - Foto: YouMeKids

Què en penseu de descobrir el patrimoni industrial dels molins hidràulics en un espai natural fantàstic?

Seguint un camí boscós creuant ponts de fusta, arribareu al Niu de l’Àliga, un dels els salts d’aigua més bonics de l’Alt Camp que, durant segles, va servir per moure els molins del poble, amb els que es feien eines de ferro, farines, draps i paper.

Molt a prop del niu trobareu les ruïnes de la central hidroelèctrica -que va subministrar llum a Alcover i a la Selva del Camp fins als anys quaranta- i el mirador sobre els salts del Glorieta. I si sou bons observadors, amagada entre la vegetació trobareu una roca esculpida per la natura en forma d’àliga. És aquesta roca que li dóna el nom al salt.

Com arribar-hi:
L’itinerari comença a la zona d’aparcament de Mas de Forés. Per arribar-hi cal prendre a Alcover la carretera TV-7041 cap a Mont-ral. Just abans de sortir del poble, en un revolt, heu d’agafar un camí més estret que surt recte (veureu un indicador del restaurant Ca l’Ermità). Heu de seguir el camí fins arribar a l’ermita del Remei, un temple d’estil barroc construït al segle XVIII. Passeu l’ermita i agafeu la pista asfaltada en direcció Mont-ral. Deixareu l’entrada del Mas de Forés II a la vostra esquerra i a uns 200 metres arribareu a una zona d’aparcament on podreu deixar el cotxe (durant els caps de setmana i a l’estiu l’aparcament té un cost de 5€ per tota la jornada).

En marxa:
Per accedir a la pista que us portarà als salts del Glorieta, heu d’agafar la pista forestal que surt a dalt de l’aparcament. Trobareu una tanca i una senyal de ‘prohibit el pas’ pels cotxes. Heu de seguir les marques blanques i grogues del PR-C-20 i els indicadors en direcció Mont-ral. Passats uns 15 minuts des de que heu sortit de l’aparcament arribareu a un encreuament de pistes amb un pal indicador de fusta. Aneu cap a la dreta en direcció Mont-ral. Aquest camí us portarà pel bosc, passant per un pont de fusta, directes cap al Niu de l’Àliga. Passat el segon pont de fusta i quan porteu uns 50 minuts de camí arribareu a una T. Agafeu el camí de la dreta que puja a les ruïnes de la central hidroelèctrica per unes escales. En arribar a dalt, heu d’agafar el corriol que baixa des de dels arcs que trobeu a l’esplanada. Arribareu a una esplanada amb un pal informatiu i un corriol a l’esquerra que fa una forta baixada, que us portarà directes cap als salts dels Niu de l’Àliga. Per tornar podeu desfer el camí.

On dinar:
A la zona disposeu de dos àrees de lleure. A l’ermita del Remei hi ha una zona amb taules i una font. A la zona dels masos de Forès (punt de partida de la ruta) trobareu una àrea de lleure amb taules i una zona amb jocs infantils i WC.

Mas de Forès - Foto: YouMeKids
Zona de jocs de l'àrea de pícnic de Mas de Forès -Foto: YouMeKids
L'àrea de pícnic de Mas de Forès -Foto: YouMeKids
Camí pel bosc cap al Niu de l'àliga - Foto: YouMeKids
Passarel·la de fusta cap el Niu de l'àliga - Foto: YouMeKids
Central hidroelèctrica - Foto: YouMeKids
Niu de l'àliga - Foto: YouMeKids
Niu de l'àliga - Foto: YouMeKids
Àrea de pícnic de l'ermita del Remei - Foto: YouMeKids

Info de la ruta:

Dades de la ruta:
Edat recomanada: +6 anys
Durada: aprox. 2h30 (sense aturades, inclou anada i tornada)
Distància: aprox. 5,6 km (inclou anada i tornada)
Desnivell: Fins a creuar per segona vegada el pont de fusta, el desnivell és lleu. Passat aquest punt s’agafa un corriol amb força pendent.
Recomanacions: Cal portar prou aigua, ja que no hi ha fonts pel camí i bon calçat, ja que el camí és rocós.

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .