f movies Merry Christmas Images download in hd free

Planell d’Aigüestortes al Parc Nacional d’Aigüestortes

Vall de Boí, Alta Ribagorça

Mirador de Sant Esperit - Foto: Rutes a peu

Què en penseu de fer un itinerari d’alta muntanya adaptat als nens amb unes panoràmiques fantàstiques?

L’itinerari cap el Planell d’Aigüestortes us ofereix un entorn bucòlic entre estanys, prats i boscos de pins i avets adaptat per fer amb nens de totes les edats. El Planell d’Aigüestortes es troba al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, únic parc nacional de Catalunya, situat a la Vall de Boí a 1800 metres d’alçada, vorejat de pastures i altes muntanyes.

En aquest itinerai l’aigua és el protagonista una gran riquesa de fauna i vegetació.

Com arribar-hi:
Agafeu la carretera L500 un cop passat el Pont de Suert direcció Vielha. Continueu per la L500 passant pels pobles de Llesp, Barruera i Erill de la Vall. En arribar a aquest últim, hi ha un desviament a la dreta cap a la carretera L501 en sentit a Boí. Un cop arribeu a Boí hi ha una zona d’estacionament gratuïta a la dreta de la carretera on podreu deixar el vehicle.

Pugeu les escales que hi ha a la zona d’estacionament que us portaran a la plaça del Treio on hi ha l’Associació de taxis de la Vall de Boí. Per accedir al parc està prohibit fer-ho amb vehicle particular. Les tarifes d’anada i tornada són de 10,20€ per adults i de 6,30€ per nens. El trajecte en taxi són 12 quilòmetres fins el punt d’inici de la ruta on hi ha una caseta d’informació.

En marxa:
Comencem la ruta per la pista de terra que continua després de la caseta d’informació. Al cap d’uns metres, agafeu la passarel·la de fusta adaptada per a cadira de rodes que surt a la dreta cap el mirador de Sant Esperit, punt panoràmic sobre la riera de Sant Nicolau i l’estany de la Llebreta.

Un cop heu gaudit del mirador torneu a la pista de terra principal i continueu amunt fins el Planell d’Aigüestortes on anireu vorejant el riu Sant Nicolau d’aigua cristal·lina. Arribareu al Pont de Morrano, pont de fusta que creua el riu. Un cop travesseu el pont anireu per una passarel·la de fusta adaptada que us portarà per la zona més humida del Planell entre pins i avets.

Al cap de mig quilòmetre de passarel·la de fusta trobareu un pont de fusta que creua novament el riu. Un cop creuat, continueu la pista de terra que us portarà de nou a la pista principal. Torneu cap a la caseta d’informació d’on surten els taxis cap a Boí.

Passarel·la de fusta adaptada de camí al Planell d'Aigüestores - foto: Rutes a peu
Vistes des del Mirador de Sant Esperit- foto: Rutes a peu
Planell d'Aigüestortes - Foto: Rutes a peu
Riu Sant Nicolau - Foto: Rutes a peu

Info de la ruta:

Dades de la ruta:
Edat recomanada: +2 anys
Durada: aprox. 1h (anada i tornada)
Distància: aprox. 1,5 km (inclou anada i tornada)
Desnivell: No hi ha pràcticament desnivell
Recomanacions: S’ha de portar suficient aigua per tota la ruta, no hi ha cap font d’aigua. La ruta es pot fer amb cotxet de nen i persones amb mobilitat reduïda. Recomanem abans d’anar-hi llegir la normativa del Parc Nacional.
S’ha de procurar no dur animals de companyia, en cas de necessitat, s’ha de dur lligats en tot moment.

Sobre Carol Blasco 10 Articles
Apassionada de la natura del nostre país. M'encanta sortir en família a descobrir nous indrets. Amb la meva parella Iván, porto la pàgina “Rutes a peu” .