f movies Merry Christmas Images download in hd free

LittleBits: electrònica per a nens

Synth Kit de littleBits - Foto: KORG

A diari els nostres fills passen un gran número d’hores fent servir dispositius electrònics. Si en comptes de ser merament consumidors, aprofitem l’electrònica per a que siguin creatius i despertin el seu esperit d’innovació?

La gent de littleBits, nadius de la cultura Maker i do it yourself, ha creat uns kits que contenen una col·lecció de mòduls electrònics per crear prototips, instruments de música i joguines basant-se en la idea dels blocs de construcció. Els mòduls i circuits electrònics s’acoblen amb imants sense la necessitat de soldadures, cablejats, o programació per fer un munt de creacions, des d’uns ninots que brillen en la foscor a una flauta que bufa bombolles. La biblioteca compta amb més de 60 mòduls que es poden comprar online i estan classificats per colors segons el seu ús: energia, output, input i cable connector.

Els mòduls es poden combinar perfectament amb altres materials com ara objectes fets artesanalment i joguines com el LEGO, multiplicant així les opcions. I tot allò sense la necessitat de coneixements especialitzats en electrònica o disseny. Hi ha kits per a escoles, professionals i també per a nens majors de 8 anys.

Al mateix web de littleBits hi ha moltes idees per començar. Una d’elles, que té molt d’èxit entre els nens, és l‘alarma. Alguns nens combinen un sensor de moviment i un timbre perquè soni l’alarma quan el germà entra a l’ habitació. Altres ho treballen més, i inclouen un sistema motoritzat per fer una broma a qui entra a l’habitació. Però també trobareu propostes més elaborades amb una utilitat demostrada com el projecte per fer un menjador intel·ligent per a mascotes o una casa de joguina automatitzada. Sigui el projecte que sigui, els nens aprendran -entre d’altres- a fer servir motors i interruptors i fins i tot com controlar leds RGB per barrejar colors.

Es tracta de fomentar la creativitat amb eines amb les quals els nens poden experimentar i inventar per entendre l’electrònica d’una forma divertida.

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .