f movies Merry Christmas Images download in hd free

Vorejant l’embassament de Terradets: un passeig per als més menuts

Cellers, Pallars Jussà

Vorejant l'embassament de Terradets - Foto: YouMeKids

Si teniu nens petits i voleu començar a fer petits passejos per gaudir de la natura amb ells, apropeu-vos a l’embassament de Terradets.

A l’alçada del poble de Cellers, al Pallars Jussà, s’ha condicionat un tram curt per poder passejar en bici, amb cotxets o fins i tot amb cadira de rodes, vorejant l’embassament de Terradets fins al mirador de la Pineda. Aquí, a l’ombra dels pins, trobareu el petit observatori d’aus amb unes vistes magnífiques sobre el pantà, creat per l’aprofitament hidroelèctric de les aigües de la Noguera Pallaresa. Amb l’ajuda d’uns binocles, els bons observadors podreu veure entre el canyissar ànecs collverd o un bernat pescaire. I si mireu cap al cel, potser veureu una arpella o un milà negre!

A més de gaudir de l’entorn, l’itinerari pot ser una bona excusa per explicar als nens que els embassaments serveixen per proporcionar aigua a les centrals hidroelèctriques, amb la que fabriquen part de l’electricitat que arriba a les nostres cases.

Com arribar-hi:
Per arribar a Cellers, punt d’inici de la ruta, heu d’agafar la C-13 entre Àger i Tremp. A l’alçada del km 75, trobareu l’hotel Terradets. Podreu deixar el cotxe a l’aparcament que hi ha al costat del parc infantil.

En marxa:
La ruta comença a l’alçada de la pista de pádel ubicada al costat del parc infantil. Vorejant la carretera i just darrera de la pista trobareu un sender de terra batuda que voreja l’embassament. Passat el petit camp de futbol, el sender es torna una mica més boscós. En pocs minuts trobareu panells informatius sobre el cicle de vida de les papallones. Aprofiteu per fer-hi un cop d’ull, i després mirar al vostre voltant. Veieu alguna papallona batent les ales?

Just abans de sortir de la zona més boscosa, trobareu una petita àrea amb bancs on descansar. Ara el camí planeja entre la carretera i el pantà. No patiu, que esteu ben protegits dels cotxes per unes baranes. Passat un mirador, tornareu a apropar-vos a una zona més boscosa. A mà dreta veureu les primeres taules de fusta. És el senyal que heu arribat al Mirador de la Pineda.

Aprofiteu per descansar, treure els binocles i gaudir de la panoràmica, abans de desfer el camí de nou fins al punt d’inici.

On dinar:
L’àrea del Mirador de la Pineda disposa de taules per fer un pícnic.

Punt de sortida al costat de la zona d'esport - Foto: YouMeKids
Zona dels panells interpretatius - Foto: YouMeKids
Vorejant l'embassament de Terradets - foto: YouMeKids
Mirador sobre l'embassament de Terradets - Foto: YouMeKids
Observatori de la Pineda - foto: YouMeKids
Mirador de la Pineda - Foto: YouMeKids
Àrea de pícnic del Mirador de la Pineda - Foto: YouMeKids

Info de la ruta:

Dades de la ruta:
Edat recomanada: +1 anys
Tipus: ruta lineal
Distància: aprox. 3 km (inclou anada i tornada)
Durada: aprox. 45 minuts (anada i tornada)
Accessibilitat: pista de terra batuda sense cap desnivell accessible amb cotxets i cadira de rodes. Hi ha petites passeres de fusta amb un mínim desnivell que connecten un tram amb l’altre.
Recomanacions: portar aigua, gorra, protector solar i binocles.
Comentaris: El bany està prohibit al pantà excepte a les zones de bany. A tocar de Cellers, a l’alçada del km 74 de la C13, trobareu una petita àrea de bany que s’anomena popularment els Pins. Hi arribareu per una pista forestal des de la C13.

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .