f movies Merry Christmas Images download in hd free

Volta a l’embassament de la Torrassa

La Guingueta d’Àneu, Pallars Sobirà

Pantà de la Torrassa - Foto: YouMeKids

Us proposem un itinerari curt i bastant planer ple de sorpreses. Pedalant o caminant per la part mitjana de l’embassament de la Torrassa, entre el pont de Poldo i el pont de Badia, podreu veure truites nedant a l’embassament i -si sou molt observadors- veureu nius de metralladora a la roca. Són part de la barrera defensiva dels Pirineus construïda pel govern de Franco sota el més estricte secret militar per evitar l’entrada de tropes per la banda de França.

Pels que us agrada la pesca, és una de les zones més importants i accessibles de Catalunya, on poder pescar la truita de riu autòctona, amb una zona amb mort i un altre amb modalitat sense mort.

Com arribar-hi:
La ruta s’inicia a l’àrea de lleure de la Mollera d’Escalarre, a la cua de l’embassament de la Torrassa, al poble de la Guingueta d’Àneu. Hi arribareu per la C13 entre Llavorsí i Esterri d’Àneu. Entre el km 156 i 157 trobareu a la dreta (en direcció Esterri d’Àneu) un desviament cap a Berrós Sobirà i Berrós Jussà. Agafeu-lo. L’àrea de lleure es troba a l’esquerra a 50 metres havent creuat el pont de Poldo. Hi ha una petita zona d’aparcament on podreu deixar el cotxe.

En marxa:
Des de l’àrea de lleure de la Mollera d’Escalarre us heu de dirigir al pont de Poldo i creuar-lo. Just passat el pont, agafeu el carril bici de l’esquerra per vorejar l’embassament de la Torrassa. A pocs metres trobareu una petita tenda a la dreta on venen material de pesca. Continueu recte fins a arribar a la carretera. Ara seguireu un tram curt de carretera protegits dels cotxes per uns pilars. Pocs metres més endavant ja veureu el pont de Badia a la vostra esquerra. Heu de creuar-lo per tal de tornar a vorejar l’embassament. Si aneu en bicicleta, haureu de seguir per la pista asfaltada que ara fa una petita pujada per tornar a la pista principal que voreja l’embassament per l’esquerra. Si aneu a peu, deixeu la pista asfaltada i agafeu el petit corriol que s’endinsa pel bosc per l’esquerra a la vora de l’embassament. No patiu, que tant si aneu en bici com a peu, arribareu de nou a la mateixa pista que tot recte, sense agafar cap altre desviament us porta de nou al punt d’inici de la ruta. Fixeu-vos bé en les roques de la dreta just passat el pont de Poldo. Veieu els nius de metralladora? A la dreta del camí a l’alçada del cartell de la Mollera d’Escalarre, trobareu un corriol que puja cap al niu de metralladora que pertanyia al Centre de Resistència número 76 de l’Organització Defensiva dels Pirineus, coneguda com a Línia P. Si aneu amb compte, podeu pujar pel corriol i accedir a l’interior del niu.

On dinar:
L’àrea de lleure de la Mollera d’Escalarre disposa de taules amb bancs on podreu fer un pícnic i un circuit esportiu on els nens es poden entretenir una bona estona.

Info de la ruta:

Dades de la ruta:
Edat recomanada: +4 anys
Durada: 30 min (sense aturades, anada i tornada)
Distància: aprox. 1,2 km
Accessibilitat: gran part del recorregut passa per una pista asfaltada idònia per anar en BTT.
Recomanacions: porteu aigua, ja que no hi ha cap font.

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

1 Comentari de Volta a l’embassament de la Torrassa

  1. Hola,
    tengo una casa rural cerca de aquí. Me ha gustado mucho esta recomendación y aprovecho para preguntaros vuestras condiciones para poder estar como alojamientos donde pueden ir familias con niños.

Comments are closed.