f movies Merry Christmas Images download in hd free

Visita familiar a la Casa Nadiua de Pau Casals

El Vendrell, Baix Penedès

Sala de música de la Casa Nadiua Pau Casals al Vendrell - foto: YouMeKids

Sabíeu que Pau Casals, un dels violoncel·listes amb més talent del segle XX, va tocar les seves primeres notes amb una carabassa? De ben petit en Pau va quedar captivat per l’instrument que tocaven uns pallassos que feien un espectacle ambulant pels carrers del seu poble, el Vendrell.

No va descansar, fins que el seu pare, músic i professor, li va construir un instrument amb una carabassa buida i una corda. I així és com aquesta carabasseta es va convertir en el primer “violoncel” amb el que el petit Pau delitava a tothom qui l’escoltava. Amb aquesta història comença la visita guiada a la Casa Nadiua de Pau Casals al Vendrell.

Anant d’estança en estança aprendrem que quan en Pau era petit l’electricitat encara no havia arribat a les cases. Per això el pare d’en Pau tenia dues espelmes per il·luminar les partitures quan tocava el piano. També descobrirem que la casa no tenia lavabo. I és que en aquella època la gent feia servir les portadores, uns recipients de fusta que setmanalment eren recollits pels pagesos com a adob. I a l’habitació, podreu veure un bressol català com el que va fer servir en Pau de petit. Fixeu-vos en els forats! Servien perquè pogués córrer l’aire i assecar-se el matalàs de palla, quan els nadons mullaven el llit. I també trobareu forats a les portes. Per aquí és on els gats podien entrar per perseguir els ratolins que buscaven menjar per les cases. Curiós, oi?

La visita familiar finalitza amb un taller de manualitats on es converteix una rodoneta de fang en una carabasseta com la que va tocar en Pau Casals.

Sala de música de la Casa Nadiua de Pau Casals al Vendrell - Foto: YouMeKids
Sala de música de la Casa Nadiua de Pau Casals al Vendrell – Foto: YouMeKids

Casa Nadiua Pau Casals
C/ Santa Anna, 4, El Vendrell
Tel.: +34 977 18 18 19
e-mail: casapaucasals@elvendrell.net
Horaris: del 15/09 al 30/06 de dimarts a divendres de 10h a 14h i de 17h a 19h. Del 1/07 al 14/09 10h a 14h i de 17h a 20h
Durant tot l’any dissabtes: 11-14h i 17-20h; Diumenges i festius: 11-14h
Tancat: dilluns, 1/1, 6/1, 24/6, 26/7, 24-25-26/12, 30-31/12;
Tarifes visita guiada: adults: 3,20€; carnet jove i estudiants: 2,20€; menors de 8 anys: gratuït
Comentaris: la casa no està adaptada per cadires de rodes i cotxets, ja que per visitar-la cal pujar escales.

S’ha concertar cita per fer la visita familiar amb el taller de la carabasseta.

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .