f movies Merry Christmas Images download in hd free

Tres jocs d’aigua per remullar-se a l’estiu amb nens

Cursa de relleus amb cullera i globus d'aigua - Foto: Kali9

Quan fa calor, les propostes de jocs d’aigua sempre són una aposta segura! A més de refrescar-vos, són una manera ideal de jugar a l’exterior, oblidant les pantalles de videojocs, mòbils, tablets o ordinadors.

Us proposem tres jocs d’aigua per passar una bona estona en família i amics. I si necessiteu amenitzar festes d’aniversaris, trobades d’amics o celebracions de qualsevol mena, són gresca assegurada.

1. Batalla d’esponges d’aigua

Materials:
bombes o boles d’esponja (mínim una bola per jugador)
– Galleda per posar l’aigua
– Aigua

Us proposem una alternativa a la clàssica guerra de globus d’aigua, construint les nostres pròpies bombes amb esponges. És divertit fer-les i després posar-les a prova. Només us calen unes quantes boles d’esponja i unes galledes d’aigua i la partida pot començar. Podeu fer una batalla d’un contra un o fer equips. Qui acabarà més remullat?

A més, amb aquestes boles, us podeu oblidar de recollir els trossets de globus que han quedat a terra com a resultat de la batalla. I el millor de tot és que les ‘bombes’ d’esponja es deixen eixugar i es poden tornar a fer servir tantes vegades com es vulgui! Preparats per la guerra d’esponges?

Batalla d'aigua amb bombes d'esponja
Batalla d’aigua amb bombes d’esponja -Foto: itsoverflowing.com

2. Cursa de relleus amb cullera i globus d’aigua

Materials
– Culleres (1 per equip)
– Globus d’aigua (2 per equip)
– Corda o algun element per marcar la sortida i l’arribada
– Aigua

Quin serà l’equip que sigui capaç de superar la cursa sense que el globus rebenti? Per comprovar-ho només cal fer equips de tres jugadors. Els equips fan una filera (un jugador darrere de l’altra). El primer jugador de cada equip es prepara a la línia de sortida amb una cullera i un globus d’aigua a la mà.

Culleres preparades per la cursa de relleus – Foto: One Crazy House

Quan es dóna el tret de sortida, el primer jugador ha de córrer fins al punt d’arribada i tornar sense que el globus caigui de la cullera. Si ho aconsegueix, li passa la cullera al següent company d’equip que haurà de saltar a la cama coixa fins a l’arribada i tornar. El següent jugador de la filera, agafa el relleu i fa el mateix trajecte saltant amb les dues cames.

Si el globus cau a terra (tant si es trenca com si no, el jugador ha de tornar al punt d’inici, i tornar a repetir la cursa). Si el globus es trenca, pot agafar el segon globus, però ha de començar de nou la carrera des del punt d’inici.

Guanya l’equip que hagi aconseguit finalitzar la sèrie de relleus primer (córrer, saltar a la cama coixa saltar amb les dues cames). L’equip guanyador pot agafar els globus dels altres equips i llançar-los als contrincants!

3. Joc de passar l’aigua

Materials:
– Gots o tasses de plàstic (1 per cada jugador)
– Ampolla de dos lliteres (1 per equip)
– Embut (1 per equip)
– Galleda amb aigua (1 per equip)
– Aigua

Aquest és un joc que es pot jugar amb o sense fer equips. Es tracta d’omplir una ampolla d’aigua de dos litres el més ràpid possible. La dificultat està en què cal transferir l’aigua de got en got sense veure el got del company.

Joc de passar l’aigua de got en got – Foto: Incandescent Journey

Per fer-ho cal que tots els jugadors facin una filera. El primer jugador té una galleda plena d’aigua i l’últim jugador sosté l’ampolla amb un embut. El primer jugador agafa l’aigua de la galleda amb un got i li ha de passar l’aigua al jugador darrere seu, abocant l’aigua sense mirar en el got del seu company.

Evidentment el jugador que està darrere ha de fer tot el possible per recollir el màxim d’aigua i passar-li al següent jugador, i així successivament fins a arribar al darrer jugador qui en comptes d’un got, té l’ampolla amb un embut. Hi ha qui juga una variant del joc, tapant els ulls dels jugadors. Així la remullada és inevitable!

Quanta aigua creieu que sou capaços de salvar? Quin equip omple primer l’ampolla d’aigua?


També us pot interessar: Com fer bombes d’esponja per fer una batalla d’aigua

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .