f movies Merry Christmas Images download in hd free

Top 5 de portals per fer experiments amb nens

Què en penseu de convertir-vos en petits científics per una estona?

Us proposem un top 5 de portals on trobar idees per aplicar la ciència a casa.

Si teniu una cuina, teniu un laboratori en potència. Aquí trobareu els estris i substàncies per investigar un ampli ventall de fenòmens. La Queralt de YouMeKids ja s’ha posat mans a la feina i ha obert el seu canal d’experiments. Mireu què us proposa. I vosaltres, ja esteu preparats?

Top 5 de portals per fer experiments amb nens a casa

1Experimentos Caseros

Us imagineu un fantasma atrapat en una ampolla, unes pastanagues mutants o un ou saltarí? Experimentos Caseros és un portal on trobareu experiments casolans senzills i divertits per fer amb nens.  A més de les instruccions de com fer l’experiment i els materials necessaris, hi trobareu el vídeo explicatiu de cada experiment. Al canal YouTube de la pàgina podreu veure els experiments per categories (física, química, manualitats, invents i matemàtiques).

 2Curiosikid

El Sol ens envia llum blanca. I doncs, per què veiem el cel blau durant el dia i vermell o taronja al matí i a la tarda?  Preguntes com aquesta són les que el portal Curiosikid intenta respondre mitjançant desenes d’experiments interactius sobre física, matemàtiques, química, ciències socials, art, biologia i ecologia.

Aquesta secció del portal del Museu dels nens de Caracas ofereix una selecció d’experiments amb el material que cal per realitzar-ho, les instruccions i el principi que demostra, a més de la seva aplicació a la vida quotidiana.

+3 anysScience Kids

Voleu fer un volcà amb vinagre o un tornado amb aigua i sabó? A l’apartat d’experiments amb nens del portal Science Kids, experimentareu amb diferents materials que reaccionen de manera sorprenent. Tot i que no hi ha vídeos, ni fotos, els experiments s’expliquen de forma molt clara i sobretot és interessant que hi ha un apartat que fa el raonament darrera de l’experiment. Hi ha més de 60 experiments publicats en anglès.

4Experimentos para niños

Què en penseu de fer tinta invisible o fer que una pilota floti, jugant amb la gravetat?  Al portal “Experimentos para niños” trobareu una gran quantitat d’experiments que podeu fer a casa amb els nens. Per a cada experiment s’explica quin material heu de fer servir. També trobareu les instruccions i una fotografia. Molts dels experiments disposen d’un vídeo explicatiu.

+5Ciencia loca

Voleu fer tinta invisible o una font d’aigua amb només una palleta i una ampolla? Al portal Ciencia Loca trobareu 65 experiments diferents, amb materials, instruccions i il·lustracions simples, que us permetran entendre un gran nombre de fenòmens.

Pels que teniu nens que fan mil i una preguntes

Per què una pilota lleugera levita sobre l’aigua o l’aire? O per què tenim la mateixa sensació de fred a -20 ºC sense vent que a 0ºC amb una forta ventada? Trobareu la resposta a aquestes i moltes més preguntes al portal ciencianet. D’una forma molt entenedora, amb experiments pràctics podreu descobrir, amb els nens, l’explicació a una sèrie de processos naturals i químics.

Pels que sou mestres

Pels que sou mestres i voleu compartir els vostres experiments a la xarxa, doneu un cop d’ull a Recerca en acció. Aquest portal presenta vídeos d’experiments realitzats a les escoles catalanes. Els trobareu agrupats per àrees (física, química, geologia, tecnologia, biologia, medicina, etc.) i el nivell educatiu a qui s’adrecen (primària, ESO, etc.). A més d’una breu explicació, els experiments van acompanyats d’un vídeo.

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

5 Comentaris Top 5 de portals per fer experiments amb nens

Comments are closed.