f movies Merry Christmas Images download in hd free

Toll del Vidre a Arnes: una ruta fàcil de riu per fer amb nens

Arnes, Terra Alta

Toll del Vidre a Arnes - Foto: YouMeKids

Què us sembla gaudir d’un toll d’aigua cristal·lina envoltats per les muntanyes del Parc Natural dels Ports?

El Toll del Vidre, a Arnes, és dels pocs llocs de la demarcació de Tarragona on trobareu una zona de bany de fàcil accés amb cotxe o bicicleta de muntanya, deixant enrere els camps d’oliveres per endinsar-vos en el bosc. Un itinerari amb panoràmiques espectaculars i una piscina natural foradada a la roca calcària del riu Algars, amb salts d’aigua i un tobogan creat per l’erosió de la pedra, on els nens gaudiran xipollejant en un entorn únic.

Com arribar-hi:
Per accedir al Toll del Vidre, heu d’agafar la T320 entre Horta de Sant Joan i Arnes. Entre el km 10 i 11 trobareu una bifurcació cap a Arnes. Agafeu-la. A la segona bifurcació trobareu a la dreta un indicador cap el Vilar Rural d’Arnes i el Toll del Vidre. Seguiu els indicadors. A 400 metres passat el camí que us portaria al Vilar Rural d’Arnes, trobareu una font de pedra a l’esquerra del camí. A la dreta, trobareu un descampat, on podreu deixar el cotxe, en cas de que opteu per fer l’itinerari en bicicleta de muntanya.

En marxa:
Des de la font on heu deixat el cotxe (si aneu en BTT), heu de continuar tot recte fins a la següent bifurcació, a uns 200 metres. Si continueu en cotxe, heu de seguir pel mateix camí que en BTT. Heu de deixar el camí asfaltat i agafar la pista forestal de la dreta. Passats 2,6 km entrareu ja de ple en el Parc Natural dels Ports. Arribareu a una nova bifurcació on haureu d’agafar el camí de la dreta. En aquest punt trobareu un tram de camí de ciment. A 1,2 km heu de girar a la dreta. Passareu per un pont i trobareu una baixada molt pronunciada. A 350 m trobareu la darrera bifurcació, on haureu d’agafar el camí de l’esquerra. En arribar a la zona del toll heu d’aparcar al descampat que trobareu a l’esquerra del camí. A la dreta trobareu de seguida les escales que baixen cap al Toll del Vidre al riu Algars. Heu de desfer el camí per tornar al punt d’inici.

On dinar:
Tot i que la zona del Toll del Vidre no disposa d’una àrea habilitada per fer un pícnic, les roques a la vora del riu són prou còmodes per fer un entrepà. Respecteu l’entorn i a les altres persones que han vingut a gaudir de l’espai. Quan marxeu, preneu amb vosaltres la brossa que heu generat. Així entre tots mantenim els espais naturals nets!

Pista de camí al toll del Vidre amb els ports de fons - foto: YouMeKids
Riu Algars a l'alçada del toll del Vidre - foto: YouMeKids
Panòramica sobre el toll del Vidre i la seva petita platja - foto: YouMeKids
Toll del Vidre - Foto: YouMeKids
Tobogán natural al toll del Vidre - Foto: YouMeKids
Jugant als petits gorgs del Toll del Vidre - Foto: YouMeKids
Jugant als petits gorgs del Toll del Vidre - Foto: YouMeKids
Toll del Vidre - Foto: YouMeKids

Info de la ruta:

Dades de la ruta:
Edat recomanada: +2 anys / +10 anys en BTT
Tipus: ruta lineal
Distància: aprox. 11,9 km (inclou anada i tornada)
Durada: en cotxe aprox. 40 minuts (anada i tornada); en BTT aprox. 1h30. (anada i tornada)
Accessibilitat: la pista forestal té molts desnivells i trams molt accidentats, per tant és imprescindible si feu la ruta BTT de portar una bona bicicleta de muntanya i que els nens estiguin acostumats a itineraris de pujades i pendents prolongades. Si aneu amb cotxe, heu d’anar molt a poc a poc, ja que el terreny està ple de roques i pedres.
Recomanacions: porteu aigua i protector solar.

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .