f movies Merry Christmas Images download in hd free

Sortegem un exemplar de “Ni princeses ni pirates”

Sorteig obert fins el 2/10/2017 a les 12h.

Rosa per les nenes i blau pels nens? Habitacions plenes de cotxes, pilotes i robots? I un altra amb nines i cuinetes?

Sense adonar-nos des de ben petits imposem uns rols i una manera de fer als nostres fills i filles començant per les joguines, els contes , el color de la roba o les parets.  No és fàcil escapar-se del corrent. Transmetem estereotips a vegades sense ser conscients. Encara tenim la tendència a dir als nois “no ploris com una nena” o “Estàs fet tot un home!”. I a les nenes “Quina princesa més dolça”.

Sembla que les nenes les eduquem en l’empatia, mentre que als nois els hi arriben missatges destinats a reforçar la independència i a ser més durs. Sense adonar-nos estimulem capacitats diferents en nens i nenes i contribuïm al desequilibri. Núria Solosona i Pairo, experta en coeducació, reflexiona sobre aquest fet al seu llibre  “Ni princeses ni pirates” (Eumo editorial, 2016)  i ens proposa una sèrie de pautes per promoure la igualtat d’oportunitats entre nois i noies per a que siguin més lliures i feliços.

Sortegem un exemplar d’aquest llibre amb l’objectiu d’ajudar-vos a fugir dels patrons socials que es consideren “adequats”. Seguint un format de plantejament de “problemàtica” i “solució”, el llibre proposa maneres de disminuir les conseqüències d’una educació sexista per tal que no limitem el desenvolupament de les nostres criatures per raons de gènere. En les seves pàgines s’analitza en detall, amb exemples estrets del dia a dia, com podem avançar en la coeducació primer durant la infància i després en l’adolescència.

Com participar al sorteig?Com participar?
Per entrar al sorteig heu de ser subscriptors del magazine i ens heu de deixar un comentari sota aquest post abans de les 12h del dilluns 2 d’octubre de 2017. A més de notificar al guanyador per correu electrònic, publicarem el vostre nom en aquest mateix post el 2/10/2017.

La guanyadora és la Laia Fortuny.

"En castellà: Castellà"

Sobre YouMeKids 161 Articles
Equip de redacció del magazine. Som gent inquieta. Ens agrada descobrir i rastrejar el territori.

5 Comentaris Sortegem un exemplar de “Ni princeses ni pirates”

  1. M’encantaria tenir el llibre. Tinc bessons de 4 anys, nen i nena, i m’agrada educar-los en la igualtat.

  2. Jo tinc 2 nenes, i no m’agradaria repetir estereotips familiars…llegar a vegades ens fa adonar que el que creiem normal, no ho es tant!

  3. De vegades és complicat no caure en estereotips… De ben segur que en aquest llibre hi ha eines i recursos que ens ajudaran a no caure-hi

Comments are closed.