Seguint la música de Pau Casals al Vendrell

El Vendrell, Baix Penedès

Activitats familiars per conèixer al músic Pau Casals al Vendrell - Foto: El Paisatge dels genis

Seguim les passes de Pau Casals al Vendrell, el seu poble natal a ritme de la seva música, la carabasseta i activitats familiars.

Sabíeu que Pau Casals, un dels violoncel·listes amb més talent del segle XX, va tocar les seves primeres notes amb una carabassa? De ben petit en Pau va quedar captivat per l’instrument que tocaven uns pallassos que feien un espectacle ambulant pels carrers del seu poble, el Vendrell.

No va descansar, fins que el seu pare, músic i professor, li va construir un instrument amb una carabassa buida i una corda. I així és com aquesta carabasseta es va convertir en el primer “violoncel” amb el que el petit Pau delitava a tothom qui l’escoltava. Aquestes i moltes anècdotes més, són les que podem descobrir si visitem la Casa Nadiua de Pau Casals al Vendrell. Pels menuts la visita acaba amb un taller de manualitats per convertir una boleta de fang en una carabasseta.

Sala de música de la Casa Nadiua de Pau Casals al Vendrell - Foto: YouMeKids
Sala de música de la Casa Nadiua de Pau Casals al Vendrell – Foto: YouMeKids

I si els nens tenen curiositat per veure la carabasseta original, cal anar a la Vil·la Museu Pau Casals a Sant Salvador. De la mà de la minyona Marieta, el pescador Ramon i algun personatge més descobrim la persona que hi havia darrere del gran músic. El recorregut teatralitzat es converteix en un viatge en el temps ple de vivències que ajuden a grans i petits a esbrinar quin era el dia a dia del músic, els seus amors, i la seva lluita per la pau i la llibertat.

Aprofiteu per pujar al mirador de la casa i gaudir de les fantàstiques panoràmiques sobre el mar mediterrani. I és que diuen que en Pau Casals va construir aquesta casa on passar els estius en família a la platja de Sant Salvador, per fer feliç a la seva mare. A la Pilar aquest lloc li recordava a la seva illa natal, Puerto Rico.

La minyona Marieta durant la visita teatralitzada a la Vil·la Museu Pau Casals - Foto: YouMeKids
La minyona Marieta durant la visita teatralitzada a la Vil·la Museu Pau Casals – Foto: YouMeKids

Si feu un breu passeig pel passeig marítim fins a arribar al parc lúdic Diver de Coma-ruga trobareu un lloc fantàstic per gaudir de les vistes que van enamorar a Pau Casals i la seva mare. Dalt dels arbres d’aquest bosc l’aventura està garantida. Saltant d’arbre en arbre passareu per jocs de tirolines, passarel·les, lianes, ponts de cordes, gronxadors i xarxes, sempre amb l’ull posat al mar que es presenta majestuós davant vostre. Sentiu el cant dels ocells? Què diuen?

Els ocells, quan són al cel, canten: “pau, pau, pau”, va dir en Pau Casals als 95 anys quan li van concedir la Medalla de la Pau de les Nacions Unides. I així és com amb el so d’una corda emocionada va tornar a tocar el Cant dels Ocells, aquella melodia tradicional catalana que va tocar per primera vegada de ben petit amb la seva carabasseta.

Parc d'aventures Diver a Coma-ruga - Foto: YouMeKids
Parc d’aventures Diver a Coma-ruga – Foto: YouMeKids

On dinar:
El restaurant Vil·la Casals, ubicat a la vora del mar, amb una terrassa des d’on vigilar als nens mentre juguen a la sorra, ofereix plats de cuina mediterrània i arrossos. El restaurant té trones, menú infantil i canviador, el que el fa apte per famílies amb nens.

Restaurant Vil·la Pau Casals a Sant salvador - Foto: YouMeKids
Restaurant Vil·la Pau Casals a Sant Salvador – Foto: YouMeKids

Ruta Pau Casals al Vendrell – Coma-ruga

Amb la col·laboració de: El Paisatge dels Genis, Turisme el Vendrell i Costa Daurada.

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*