Seguint les fites de gegant cap als Rocs de Sant Magí

Sant Andreu de Llavaneres, Maresme

Què en penseu de seguir el rastre dels gegants?

Gran part del camí cap als rocs de Sant Magí a Sant Andreu de Llavaneres es fa per un sender ple d’amagatalls fets amb roques gegants. Serà que els gegants han visitat Sant Andreu de Llavaneres i han deixat les seves fites? Hi ha una petjada de gegant i tot! O és imaginació nostra?

Acompanyeu-nos fins al jaciment neolític dels Rocs de Sant Magí i ho veureu.

Aquest jaciment està format per grups de blocs granítics de magnitud considerable, recolzats els uns sobre els altres, que constitueixen petites coves i passadissos.

Com arribar-hi:
Per arribar al punt de partida de la ruta, heu de dirigir-vos al Passeig Jaume Brutau de Sant Andreu de les Llavaneres. En arribar a la rotonda a l’alçada de l’aparcament municipal, heu d’agafar el camí de Can Cabot de Munt. Seguiu per aquest carrer fins a arribar al primer desviament a la dreta que us porta a una pista de terra batuda: la Travessia dels Eucaliptus. Continueu per aquesta pista tot recte fins a arribar a una T. En aquest punt agafeu la pista de l’esquerra. En cert punt el camí fa un gir a l’esquerra a l’alçada d’un pal indicador. Estem a l’avinguda dels Onze Pins. Seguim la pista. Ara ja hem deixat les cases enrere. En l’encreuament continuem recte i deixem a la nostra dreta un camí ample. Seguim per l’avinguda dels Onze Pins fins a un coll on hi ha un encreuament de camins. Ara agafem el camí de la dreta en direcció Montalt. A pocs metres i just passat el Passatge dels Bolets, veureu el dipòsit d’aigües municipal i davant a uns metres una torre d’alta tensió. Aquí podreu aparcar el cotxe sense obstruir cap dels camins.

En marxa:
Si heu deixat el cotxe a prop del dipòsit d’aigua, us heu de dirigir cap al post d’alta tensió davant vostre. Pocs metres abans d’arribar-hi, heu d’agafar la pista que puja per la dreta. A la poca estona trobem un encreuament de camins. Agafem el camí ample de la dreta. Uns pocs metres més endavant, trobareu a la dreta de nou un camí molt més estret a l’alçada d’un pal indicador. Agafeu-lo i entreu al bosc. Una mica més endavant topareu amb un trencall de camins en forma de V. Agafeu el camí de l’esquerra que s’enfila amunt pel mig del bosc. A partir d’aquí estigueu atents, que ja comencen a aparèixer les grans roques dels gegants. A l’esquerra del camí, en cert punt trobareu una petita clariana al bosc amb una muntanyeta de roques. Serà la fita dels gegants? Aprofiteu per explorar-la!

Continueu pujant pel mig del bosc. En la següent bifurcació, heu de continuar pel camí de l’esquerra. A pocs metres a l’esquerra del camí, trobareu la petjada de gegant. A partir d’aquí heu de seguir sempre per la pista principal seguint les fites dels gegants fins a arribar en uns 35 minuts a una clariana. Davant vostre tindreu una casa i a la dreta el pal indicador que apunta cap als rocs de sant magí, punt final de la ruta.

Per tornar al cotxe, desfem el camí.

On dinar: Podeu dinar al Parc de la Llorita a Sant Andreu de Llavaneres. Trobareu taules de pícnic i una bona zona de jocs pels nens.

Info de la ruta:

Dades de la ruta:
Edat recomanada: +4 anys
Tipus: ruta lineal
Distància: aprox. 2,5 km (inclou anada i tornada)
Durada: aprox. 1h20 (inclou anada i tornada)
Desnivell: 40m de desnivell
Recomanacions: S’ha de portar suficient aigua per tota la ruta, ja que no hi ha cap font d’aigua.

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*