f movies Merry Christmas Images download in hd free

Ruta de la mallerenga a Gósol: prats alpins i boscos de pi roig

Gósol, Berguedà

Vistes des del Tossal del Castell de Termes a Gósol - Foto: YouMeKids

Què en penseu d’endinsar-vos en un bosc de pi roig seguint els esquirols fins a arribar a un prat alpí?

Si de camí veieu el terra remogut, és senyal que ha passat un porc senglar. Sentiu el cant dolç d’un ocell? És la mallerenga petita. Fixeu-vos bé en els arbres, igual la veieu. La part superior del seu cap és negre i té una taca blanca al clatell.

Una ruta per gaudir dels animals del bosc i de les fantàstiques panoràmiques sobre la serra del Cadí.

Com arribar-hi:
Accedireu a l’àrea de pícnic de la Font Terrers, punt d’inici de la ruta, per la carretera C563 entre Gósol i Josa de Cadí. Entre el kilòmetre 12 i 13 en direcció Josa de Cadí trobareu un desviament a la dreta cap a la Font Terrers. Agafeu la pista forestal que en 900 metres us portarà a l’aparcament ubicat al costat de l’àrea de pícnic.

En marxa:
Des de l’àrea de pícnic, heu d’agafar una pista ampla amb pedretes que passa pel mig del prat on es troba la zona de pícnic. La pista us porta cap al bosc de pi roig. 500 metres més endavant, travessareu un altre prat que us porta de nou a una zona boscosa. El camí va pujant per la dreta de la muntanya per un bosc frondós. El sender continua fins a arribar a una cruïlla on cal anar cap a la dreta. Portareu uns 900 metres quan arribareu a un gran prat alpí des d’on es pot contemplar la Serra del Cadí. Aixequeu el cap, que potser veureu un voltor al cel.

Des d’aquí agafarem el sender de l’esquerre per anar cap al Tossal del Castell de Termes ubicat a 1769 m d’alçada, el punt més alt de l’itinerari. Des d’aquest mirador es pot veure tota la Vall de Gósol. I si teniu curiositat per saber quines muntanyes teniu al davant, no patiu que hi ha un plafó informatiu amb el nom dels cims. Torneu a baixar per les escales per agafar el camí que us portarà de nou a l’àrea de pícnic.

On dinar:
Si porteu el pícnic, podeu dinar a l’àrea de pícnic de la Font de Terres. És un gran prat amb taules de fusta, barbacoes i una font d’aigua amb boniques vistes on a l’estiu pasturen ovelles.

Prat alpí amb vistes al Cadí - foto: YouMeKids
Prat alpí amb vistes al Cadí – foto: YouMeKids

Info de la ruta:

Dades de la ruta:
Durada: aprox. 1h
Distància: aprox. 2 km (ruta semi-circular)
Accessibilitat: es camina per zones pedregoses i amb cert desnivell (150m).
Recomanacions: Porteu bon calçat per caminar sobre roques. Porteu binocles per veure els ocells i voltors de prop.
Edat recomanada: +4 anys

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .