f movies Merry Christmas Images download in hd free

Ruta de l’Isard, a la recerca dels caçadors de petrificats

Espot, Pallars Sobirà

Els Encants a l'Estany de Sant Maurici

Què en penseu d’anar a la recerca d’uns caçadors petrificats al peu de l’Estany de Sant Maurici?

Diu la llegenda, que els Encantats, una muntanya amb dues agulles ben visibles, guarden una història. Segons s’explica, a la profunda enforcadura que separa els dos cims bessons, hi ha les figures encantades de dos caçadors d’isards que van ser convertits en pedra per burlar-se dels romeus que anaven a l’ermita per honorar a Sant Maurici.

Els anem a trobar passant per boscos d’avets, pins silvestres i arbres caducifolis?

Com arribar-hi:
Agafeu la carretera LV-5004 que puja a Espot. Un cop arribeu a Espot, creueu la localitat. Deixeu el pont romànic a la dreta i just en el revolt de la carretera hi ha una pista asfaltada que va cal el Parc Nacional. Agafeu aquesta pista fins el pàrquing de Prat de Pierró on podeu deixar el cotxe. La ruta s’inicia en aquest punt.

En marxa:
Passeu pel costat de la caseta d’informació que hi ha a l’aparcament de Prat de Pierró i agafeu la passarel·la de fusta adaptada per persones amb mobilitat reduïda. A l’inici de la passarel·la hi ha un cartell que indica cap a Sant Maurici. La passarel·la no presenta cap dificultat i transcorre per l’interior del bosc durant 500 metres. Uns 15 minuts més tard haureu arribat al Pont del Toll de la Gorga que travessa el riu Escrita. Passat el pont pujareu per una rampa per anar a la vall.

Continueu pel camí amb el riu al costat esquerre fins que trobeu la carretera que creua el camí (hi ha un pal indicador cap a Sant Maurici). Travesseu la carretera. Ara el camí passa a ser sender i comença a fer pujada fins a l’Estany de Sant Maurici.

El sender que transcorre pel bosc arriba a un pont que creua un rierol. Creueu el pont i continueu pel camí ample que puja. Agafeu forces ja que la pujada té una forta pendent fins a l’Estany de Sant Maurici. A la dreta hi ha l’ermita i la font de l’ermita on podeu descansar abans de continuar. Des d’aquest punt, després de deu minuts de pujada, arribarem a l’estany de Sant Maurici.

Continueu el camí fins a la caseta d’informació on es troba l’Estany de Sant Maurici amb Els Encantats al darrere, al costat trobareu la font de Sant Maurici.

La tornada és pel mateix camí d’anada.

Info de la ruta:

Dades de la ruta:
Edat recomanada: +5 anys
Durada: aprox. 4h (anada i tornada)
Distància: aprox. 8 km (inclou anada i tornada)
Desnivell: 260m (pujada), -260m (baixada)
Recomanacions: S’ha de portar suficient aigua per tota la ruta. L’anada és tota de pujada. Trobareu serveis a prop de la parada de taxis. També es pot fer la tornada en taxi fins el pàrquing si no veieu clar fer-la a peu.

"En castellà: Castellà"

Sobre Carol Blasco 10 Articles
Apassionada de la natura del nostre país. M'encanta sortir en família a descobrir nous indrets. Amb la meva parella Iván, porto la pàgina “Rutes a peu” .

1 Comentari de Ruta de l’Isard, a la recerca dels caçadors de petrificats

Comments are closed.