f movies Merry Christmas Images download in hd free

Ruta dels bolets pintats al Bosc de Poblet

Vimbodí i Poblet, Conca de Barberà

L'ou de reig al Bosc pintat de Poblet - Foto: YouMeKids

El Paratge de Poblet amaga un gran tresor: bolets! Però no són uns bolets qualsevols.

Són uns bolets màgics pintats als arbres que només els podem veure des d’un punt molt concret al bosc de Castellfollit, gràcies a un joc òptic.

Us animeu a buscar-los? Hi ha sis bolets en un recorregut de tres quilòmetres. La gimcana dels bolets us portarà a veure el peu de rata, la farinera borda (un bolet molt verinós), l’ou de reig (un dels bolets amb més alt valor culinari), el fredolic, l’apagallums i finalment el clàssic rovelló.
Una ruta perfecta per fer amb els nens a la tardor!

Com arribar-hi:
La ruta s’inicia des de l’àrea de lleure de Castellfollit. Per arribar-hi, heu d’agafar el trencall que trobareu entre el km 6 i 7 de la carretera T700 entre Poblet i Prades. Just a l’alçada d’una creu de fusta amb base de pedra, que venint des de Poblet queda a mà esquerra, una mica amagada entre els arbres, hi ha l’accés al Paratge del Bosc de Poblet. Agafarem una pista que va pel mig del bosc. En aproximadament 1 quilòmetre passarem per l’àrea recreativa de la Roca de l’abella (que disposa de barbacoes). Heu de continuar per la pista aproximadament 2,4 km més, fins arribar a la casa forestal de Castellfollit, on podeu aparcar el cotxe.

En marxa:
La ruta comença a la cadena que prohibeix l’accés dels vehicles a la pista forestal de Castellfollit al Titllar. Passeu pel costat de la cadena i seguiu per la pista durant uns cinc minuts fins trobar a la dreta un panell explicatiu de l’itinerari micològic. Just passat el panell, s’enfila el sender que us portarà en uns cinc minuts més fins al primer bolet: el peu de rata. Fixeu-vos bé en el bloc de fusta que hi ha al costat del sender. És el punt des del qual tindreu la millor perspectiva sobre el bolet pintat als arbres.

Per anar a trobar el segon bolet (la farinera borda), heu d’agafar el desviament que trobeu a l’esquerra, a l’alçada del peu de rata. En poc menys de 3 minuts ja veureu el bolet. Els més observadors segur que trobaran la calavera pintada a l’arbre, que ens recorda que aquest bolet és molt verinós!

Per continuar l’excursió, hem de desfer el camí i tornar a la pista principal. A l’alçada del peu de rata, girem a l’esquerra per continuar pujant pel sender principal del bosc. Uns deu minuts més tard ens trobem amb un encreuament de camins. Continuem recte, seguint l’itinerari 4 fins arribar a una pista més ampla, que haurem de creuar per enfilar-nos de nou pel mig del bosc (hi ha un petit pal indicador que marca el sender a seguir) fins tornar a creuar-nos amb la pista principal.

Arribats en aquest punt anem a la dreta. Uns metres més endavant trobem a l’esquerra unes escales naturals que ens porten cap al fredolic. Per anar a veure l’ou de reig, el bolet més vistós, heu de retornar a la pista i anar a l’esquerra. Just en el punt que la pista fa un gir, a pocs metres del fredolic, trobareu l’entrada cap a l’ou de reig.

Ara, per tornar a l’àrea de pícnic i veure els dos darrers bolets, hem de desfer un tram de sender. Passarem de nou per davant del fredolic i continuarem sempre per la pista principal, sense agafar cap desviament, fins arribar en uns 40 minuts a l’àrea de pícnic, però abans trobareu a la dreta del camí, a l’alçada d’unes baranes de fusta, l’apagallums i el rovelló.

On dinar:
L’àrea de lleure de Castellfollit, punt d’inici de la ruta, disposa de taules per fer un pícnic i una gran zona de jocs, a més d’una font.

Info de la ruta:

Dades de la ruta:
Edat recomanada: +4 anys
Tipus: ruta circular
Distància: aprox. 3 km
Durada: aprox. 1h30
Desnivell: 190m de desnivell
Accessibilitat: hi ha un tram amb fort pendent a l’inici de la ruta.

Important: si voleu agafar bolets reals, necessitareu un carnet de boletaire.

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .