Com fer una rosa de feltre fàcil per Sant Jordi

Roses de Sant Jordi fetes amb feltre - Foto: YouMeKids

Manualitat per fer una rosa de feltre senzilla per la diada de Sant Jordi

Diu la tradició que per Sant Jordi els enamorats es regalen una rosa. Per això, la Queralt us ha preparat una treball manual, explicat pas a pas, per fer una rosa senzilla però molt bufona amb feltre. Així podreu demostrar el vostre afecte a les persones que estimeu amb una rosa que mai perdrà la seva vitalitat i frescor!

Vinculem el costum de reglar una rosa a la llegenda del cavaller Sant Jordi. Al cap i la fi, va ser aquest cavaller qui va donar a la princesa la flor nascuda dels degotalls de la sang del drac sacrificat per salvar-la.

Però en realitat, al segle XV ja se celebrava el dia de Sant Jordi amb una fira dedicada a la rosa. En aquesta fira, que popularment s’anomenava “fira dels enamorats”, els homes solien comprar una rosa vermella a la seva promesa o esposa com a símbol de la passió. Curiós, oi?

Materials
1 bastonet de fusta de mínim 20 cm de llargada (tipus brotxeta)
1 trosset de feltre de 12cm x 7cm (de color vermell o del color que vulgueu fer la rosa)
1 full A4 verd
1 trosset de cinta (7 cm) amb els colors de la senyera
Cola de barra
Cola de silicona
Tisores

Instruccions
Retalleu una tira de paper verd d’1,5 cm d’amplada per la llargada del full A4 (29,5 cm). Poseu-li cola de barra a la tira de paper. Folreu el bastonet de fusta amb la tira de paper verd per convertir-lo en la tija. Aneu posant la tira en diagonal per poder aprofitar el màxim el paper.
Dibuixeu una fulla amb una petita tija en el paper verd. Retalleu-lo i enganxeu-lo pel mig al bastonet.
Retalleu un rectangle de feltre de 12cm de llarg per 7cm d’ample. Poseu cola de silicona a una de les puntes i enrotlleu-lo en diagonal (veure vídeo) a la punta del bastonet de fusta. Quan tingueu la forma desitjada, enganxeu l’altra punta restant del feltre amb silicona a la flor.
Feu servir la cinta (senyera) per fer un llaç sota la flor.
Ja teniu la rosa de Sant Jordi llesta per reglar!

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*