Regals originals i educatius per la carta als Reis

Un regal que agradi, entretingui i a més  ajudi als nens a ser creatius?

Sembla complicat mantenir la coherència en l’educació quan arriba l’època de Nadal. La carta als Reis pot ser interminable. Els més petits obren les revistes de joguines i tot ho volen. I no sempre allò que volen destaca pels seus valors educatius. No hi ha cap fórmula màgica per sobreviure a l’allau desitjos dels nens i educar de manera correcta. Però sempre podem recórrer a l’afegit de la carta als Reis: “… i tot allò que Ses Majestats vulguin” per portar un regal per a tota la família.

Us proposem una sèrie de jocs que fomenten la creativitat i la capacitat imaginativa de grans i petits, aptituds bàsiques per solucionar problemes i enfrontar-se a la vida. Amb aquests jocs a més estem regalant una “experiència de temps en família” per riure, relaxar-nos, conversar i divertir-nos junts. Juguem i a l’hora enfortim les relacions personals i teixim complicitats.

Jocs de construcció per despertar la imaginació espacial i el pensament lògic dels nens

Us proposem dos tipus de jocs de construcció per estimular la creativitat, la concentració, l’enginy i la capacitat d’adaptació i experimentació.

1. Kapla: joc de construcció amb blocs de fusta (+5)

El Kapla, un joc de construcció amb petites fustes rectangulars, és un joc per deixar volar la vostra imaginació. Els jugadors han d’apilar les peces i unir les unes a les altres sense punts de fixació (només per l’equilibri de forces) per construir animals reals o inventats, castells i ponts. No hi ha més normes, és pura experimentació, i potser aquest és el motiu pel qual atrapa tant a jugadors de totes les edats. El més divertit és que tota la família pot participar en la construcció.

kapla1000Kapla
Edat recomanada: +5 anys
Nombre de jugadors: +1
Durada: +30 minuts
Veure vídeo

2. Cuboro: joc de construcció per crear pistes de bales (+3)

Es tracta d’un joc suís de blocs de fusta amb complements en forma d’embut, cercles i moltes més variacions per crear pistes de bales amb efectes molt divertits. Els blocs cuboro disposen tant de funcions en la superfície com a l’interior en forma de túnels. Així és possible crear innombrables combinacions -començant per sistemes simples en dues dimensions fins a arribar a sistemes altament complexos en tres dimensions- per on les bales corren a tota velocitat.

Per als petits de 3 a 5 anys la caixa bàsica de cugolino proporciona la introducció ideal al món de cuboro.

cuboro_optBlocs Cuboro i Cugolino
Edat recomanada: +3 anys
Número de jugadors: +1
Marca: Cuboro
Veure vídeo

 

Jocs creatius per fomentar la improvisació

Si busqueu jocs portàtils i col·laboratius que fomentin la imaginació i la creativitat de grans i petits, tenim dues propostes interessants.

1. Story Cubes: el joc per inventar històries (+4)

El joc Story Cubes posa a prova la vostra imaginació i el vostre enginy. Jugar és molt senzill. Només cal llençar els nou daus, ordenar-los, construir una història a partir de les imatges que us han tocat i no oblidar de començar amb un “Vet aquí que…”.

Cada dau té 6 dibuixos que representen accions, objectes, llocs o animals; tindreu, ni més ni menys, que un total de 54 idees per crear un conte col·lectivament o per torns. El llenguatge visual és tan universal que els nens, des de ben petits i sense haver de llegir, poden interpretar els conceptes amb facilitat.

story cubesRory’s Story Cubes
Edat recomanada: +4 anys
Nombre de jugadors: +1
Durada: 10 minuts
Marca: CreativityHub / Asmodee
Veure vídeo

 

2. iNA: joc per crear històries (+4)

El joc ‘iNA: creador d’històries‘ creat per Cuscusian*s consta de nou figures de formes i colors diferents i de dos fons. Només cal combinar-los i deixar volar la imaginació. Coets, robots, mags, gallines… surten com per art de màgia de la caixa de cartó i amb ells grans aventures divertides, enigmàtiques, misterioses o absurdes. El que fa aquest joc tan divertit és que pot ser col·laboratiu. Tothom pot posar el seu granet de sorra creant un personatge, explicant el conte o inventant el decorat per les titelles.

inaiNa: creador d’històries
Edat recomanada: +4 anys
Nombre de jugadors: +1
Durada: +15 minuts
Marca: Cuscusian*s
Veure vídeo

Jocs d’entreteniment per posar a prova la capacitat d’observació

Jungle Speed és un joc de cartes amb diferents formes tribals que es repeteixen. L’objectiu és desfer-se el més ràpid possible de totes les cartes fent parelles. Quan apareixen dues cartes iguals els jugadors han d’agafar el tòtem del centre de la taula. El primer que l’agafi, és el guanyador del duel i dóna al perdedor les cartes que tingui descobertes sobre la taula.

Les partides solen ser molt ràpides. Entre més ràpid es jugui millor, ja que hi haurà més probabilitats d’equivocar-se. I aquí és on està la gràcia, perquè els dibuixos s’assemblen molt i poden causar confusions.

Jungle Speed - Foto: AsmodeeJungle Speed
Edat recomanada: +7 anys
Nombre de jugadors: 3 a 15
Durada: 15 minuts
Marca: Asmodée
Veure vídeo

 

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*