Què hem de fer si ens pica una medusa?

Una picada de medusa pot ser molt irritant… en tots els sentits.

Si, a més, la víctima de la bestiola és un nen, la topada es converteix en un genuí ‘Melodrama entre onades’… Però hi ha remei. Ens l’explica la Meritxell Lorente (Tarragona, 1991), infermera i tècnica d’ambulància avançada de la Creu Roja a les platges de Tarragona, a més de màster en urgències, emergències i catàstrofes, postgraduada en pacients crítics i escaladora de vies ferrades en el seu temps lliure.

Com tractar una picada de medusa

  1. Netegeu la zona afectada amb sèrum fisiològic. És un bàsic al kit de primers auxilis per les excursions amb nens. Si no teniu sèrum a mà, l’aigua de mar també us servirà. No feu servir aigua dolça, perquè activarà les cèl·lules urticants que encara no han actuat i ens provocarà una nova picada!
  2. Després de netejar la zona en contacte amb la medusa, apliqueu fred. Això alentirà el flux sanguini i alleugerirà els símptomes. Ep! Els glaçons de guingueta de platja estan fets d’aigua dolça! Sempre dins d’una bossa de plàstic.
  3. Si teniu la vostra farmaciola, podeu utilitzar gel químic, protegint la zona amb una gasa, per no provocar una cremada. Remateu-ho amb un petó.

I aneu a que us ho mirin de seguida a l’ambulatori. Des dramatitzar el melodrama ajuda, però frivolitzar no és assenyat. Sempre poden haver-hi reaccions al·lèrgiques, i un professional sempre en sabrà més i us quedareu tranquils.

Sobre Rafael Servent Arracó 17 Articles
Pare d'en Rafel i la Queralt. Periodista. M'agrada estar al cas del que passa en aquest món, entendre-ho i explicar-ho. Quan se'm fica al cap conèixer alguna cosa, mai en tinc prou. Com tants dels que vam tirar pel grunge, ara m'he passat a l'indie folk.

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*