El príncep dels embolics (+7)

El príncep dels embolics - Il·lustració: Roger Olmos

Es tracta d’un àlbum il·lustrat preciós.

Ens trobem davant d’una història aparentment senzilla: un corb que sembla voler fer obrir els ulls a dues parts d’una esplèndida alzina fent-los veure que són víctimes d’una injustícia atès que són, cada una d’elles, les més perjudicades. En realitat, però, no es tracta de res més que d’una estratègia: acabar fent d’aquell magnífic espai un tronc mort per establir-hi casa seva. El que no sap el corb és que, actuant així, aviat se li hauran acabat les glans que pelluca. I ja li haurà estat bé.

La història reflexa la realitat de persones nocives: aquelles que resten en comptes de sumar, aquelles que fixades en promoure les desavinences empitjoren els ambients i, molt sovint, acaben per sortir-se amb la seva. Es podria pensar que és una descoberta innecessària per a persones joves però saber que hi ha personatges corbs també a la nostra realitat actual i humana ens pot ajudar a no caure als seus paranys i a protegir-nos en cas de trobar-nos-en algun perquè, hàbils i manipuladors, ho són força. Aquestes persones també comencen per ser menudes i van a escola i a activitats extraescolars i a colònies i hem de recordar que fent i desfent aprèn l’aprenent…

El text es llegeix amb un ritme propi que de vegades es gronxa encertadament amb el balanceig d’unes frases que ja coneixem i no alliçona per a res: narra la història i prou. És l’hàbil lector o oient qui en treu les seves pròpies conclusions i això és d’agrair.

Els dibuixos són una autèntica delícia que acompanyen les paraules de meravella. No és gens estrany que guanyessin el Premi Lazarillo de millor àlbum il·lustrat.

princep embolicsUs agradarà si busqueu un llibre que abordi la temàtica de les persones tòxiques, aquelles aficionades a sembrar la mala maror entre les persones amigues. Mags de l’engany i la mentida. Un conte que convida a  la reflexió.

Autor: Roberto Aliaga
Ilustrador: Roger Olmos
Editorial: Baula / Edelvives
Pàgines: 48
ISBN: 9788447919550 / 9788426372338
Any de publicació: 2009
Idioma: català / Castellà
Edat recomanada: +7 anys
Compra a Amazon

"En castellà: Castellà"

Sobre Rat Cebrián 9 Articles
Mare, mestra i contacontes (tot, de vocació). Ja fa 30 anys que narro i escric històries. Amb el col·lectiu Entret(r)es gaudeix del plaer de poder captivar, entretenir i apassionar el públic que escolta.

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*