Primera Kedada YouMeKiders a Sant Joan de les Abadesses

Presentació de la guia "Excursions amb nens per l'Alt Ter des d'una àrea de pícnic"

Fent pa al Molí Petit de Sant Joan de les Abadesses - Foto: YouMeKids

“Alerta al Ripollès per fortes pluges i calamarsa” se sentia per la ràdio de camí a Sant Joan de les Abadesses. Semblava que la primera kedada YouMeKiders estava destinada a passar per aigua.

Un sol tímid i un repic de campanes ens dóna la benvinguda en arribar al poble i apropar-nos a l’Alberg Ruta del Ferro. Les primeres famílies es comencen a instal·lar i tots miren al cel. Els núvols negres ens envolten i de lluny sonen els primers trons… Però som gent valenta…i amb els impermeables posats arribem al Molí Petit de Sant Joan de les Abadesses… I és que tots tenim moltes ganes d’aprendre a fer pa… i cap núvol ens ho impedirà!

En Pau és un crac! Ens explica pas a pas com va ser la vida d’en Petllari, el darrer moliner del poble que va fer anar el molí per moldre el cereal i convertir-lo en farina. Tots escolten atentament fins que arriba l’hora de posar les mans a la massa (mai més ben dit) i fer de forners! És una sensació ben estranya, la d’amassar el pa. Amb la massa ben tova, cadascú deixa anar la seva imaginació i fa una forma de pa ben diferent… mitja hora al forn, i ja el podem tastar! Hmm… està boníssim!

Sortim corrents del molí, perquè ara sí que la pluja s’intensifica. Sort que a l’alberg ens espera una marató de contes amb story cubes que ens té entretinguts fins a l’hora de sopar.

Amb la panxa ben plena i després de treure-li el màxim profit a la piscina de boles de l’alberg, és hora d’anar al llit, que demà ens espera un gran dia.

Diumenge dos quarts d’onze. Fa un sol esplèndid! La granota saltimbanqui està impacient. Vol explicar el que ha vist al gorg. Els nens comencen a arribar amb els pares. Fins i tot la tele del Ripollès s’acosta. És hora d’explicar la llegenda del Gorg embruixat de la Malatosca. Cares de sorpresa, somriures de complicitat. La granota saltimbanqui ha fet un bon paper presentant la guia d’Excursions amb nens per l’Alt Ter des d’una àrea de pícnic. Tant, que tots volen anar a conèixer aquest lloc tan màgic. Oh! Quina gran troballa que fem: al costat del gorg hi ha una cabana feta amb branques! La canalla ja tenia un lloc per deixar volar la seva imaginació!

Vam acabar la jornada amb uns jocs tradicionals que van fer xisclar d’emoció a grans i petits. Una kedada rodona! Amb ganes de repetir! Gràcies a tots i totes per haver-nos acompanyat!

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*