f movies Merry Christmas Images download in hd free

On fer un pícnic per la mona a Catalunya amb nens

Àrea del Mirador dels Ports - Foto: YouMeKids

Carmanyoles, estovalles… i la mona. El Dilluns de Pasqua moltes famílies es reuneixen per menjar la mona plegats.

Quan arriba el bon temps, a tots ens ve de gust escampar la boira i gaudir del nostre territori. Però la tradició de fer la mona a l’aire lliure, ve de més lluny. I és que en el passat era el costum que el diumenge de Pasqua a la tarda o el dilluns de Pasqua les famílies s’apleguessin al voltant d’ermites i santuaris per honorar un sant, una santa o la Mare de Déu. I per celebrar-ho, no faltava mai un pastís senzill amb un ou. I és que l’ou és el símbol de renaixement i de la vida.


mapa-extensioFeu clic sobre aquesta icona per obrir el desplegable i cercar per tipologia d’àrea (amb parc infantil, amb barbacoa, etc.)

amplia mapaPer ampliar el mapa i buscar per zona geogràfica, feu clic en la icona del quadrat a la dreta.


Si busqueu un lloc per tornar a les tradicions, us ho posem fàcil amb aquest mapa geolocalitzat de berenadors i àrees de pícnic on fer un dinar a la fresca a la vora d’un riu, en boscos encantats o prats d’un verd intens. Al mapa trobareu les àrees de pícnic que l’equip de YouMeKids ha visitat organitzades pels serveis que ofereixen com ara parc infantil, barbacoes, unes vistes fantàstiques, un monument a prop o un riu o gorg per fer un bany.

En cas que l’àrea complexi amb més d’un servei, es donarà sempre prioritat al més destacat de cara als nens que és la zona de jocs.

Ara només cal estendre les estovalles i gaudir d’un àpat a la fresca!

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .