f movies Merry Christmas Images download in hd free

Pícnic a la Font de les Dous a Torrelles de Foix

Torrelles de Foix, Alt Penedès

Salt d'aigua de la riera de Pontons a les fonts de les Dous - Foto: YouMeKids

Sota una pineda a la vora de la Riera de Pontons, trobem l’àrea de pícnic de la Font de les Dous de Torrelles de Foix. Els voltants de la zona recreativa amaguen un paisatge sorprenent. A pocs metres del berenador trobem un bonic salt d’aigua. I resseguint la riera ens aventurem entre plataners d’un verd intents a l’estiu i un ocre brillant a la tardor.

La zona és ideal per gaudir d’un dinar a la fresca. Disposa de tres grans barbacoes (sis si es fan servir a banda i banda) per fer carn a la brasa, calçots o un arròs. Les sis taules de pícnic ubicades en diferents terrasses ofereixen intimitat als diferents grups que hi vagin.

El berenador també té servei de bar amb WC on llogar taules, comprar llenya o fer un cafè.

Els nens s’ho passaran d’allò més bé jugant amb l’aigua que raja dels trenta-cinc sortidors de la font de les Dous. A la petita esplanada on antigament hi havia hagut un parc infantil, hi ha espai per jugar al pica-paret o pilla-pilla. I a l’estiu podeu banyar-vos, tot i que el bany està restringit a 8 banyistes al mateix temps.

Zona de barbacoes a la font de les Dous - Foto: YouMeKids
Zona de barbacoes a la font de les Dous – Foto: YouMeKids

Us agradarà si voleu fer una parada abans o després d’anar a les Gorgues de Foix, uns petits salts d’aigua i un petit llac que neix entre les roques. També podeu visitar el Santuari de Foix, un edifici d’estil romànic situat a dalt la muntanya amb espectaculars vistes sobre la comarca del Penedès.

Com arribar-hi:
Arribareu a l’àrea de pícnic de la font de les Dous per la BV2122 entre Torrelles de Foix i Pontons. Just passat el km 4 en direcció Pontons trobareu a mà esquerra un desviament cap a les piscines municipals i les Dous. Agafeu aquest desviament que us portarà per una pista de terra fins a pocs metres de l’àrea. Són uns 450 metres de pista de terra des de la carretera. Podreu aparcar el cotxe a l’esquerra de la pista, a l’alçada de la cadena on la pista és més ampla.

Les taules de pícnic a la Font de les Dous estan ubicades en terrasses - Foto. YouMeKids
Les taules de pícnic a la Font de les Dous estan ubicades en terrasses – Foto: YouMeKids

Serveis:

 

 

Font de les Dous - foto: YouMekids
Font de les Dous – Foto: YouMekids

Font de les Dous a Torrelles de Foix
BV2122, km 4, Torrelles de Foix
Tel. 637 42 30 26 (horàri obertura bar) o 938 971 001 (Matins de dilluns a divendres)
Horaris: obert tot l’any. Barbacoes de 9h a 18h; Bar: caps de setmana de 10h30 a 18h30
Observacions: cal disposar de la corresponent reserva per poder fer ús de les taules o les barbacoes trucant al  637 42 30 26 o 938 971 001 (Matins de dilluns a divendres). mail: lesfontsdelesdous@gmail.com

Tot i que el bany està permès al gorg de les Dous, està restringit a 8 banyistes al mateix temps. Aneu amb compte, ja que les aigües són fredes i profundes.

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .