f movies Merry Christmas Images download in hd free

Pícnic a les àrees de la Mollera d’Escalarre

La Guingueta d’Àneu, Pallars Sobirà

mirador mollera escalarre
Mirador ubicat entre les dues àrees de pícnic de la Mollera de l'Escalarre - foto: YouMeKids

No feu fressa, que espantareu les llúdrigues! Si sou pacients i cautelosos, potser tindreu sort i en podreu observar alguna ben a prop d’aquesta àrea de pícnic emplaçada en una zona d’aigües tranquil·les coneguda com la Mollera d’Escalarre.

Dividida en dues àrees, la primera està equipada amb taules de pedra i disposa d’una zona per fer esport. La segona, amb taules de fusta (una de les quals a cobert), farà el fet per als més inquiets amb la seva generosa zona de gespa. Trieu la que trieu, les vistes sobre els aiguamolls són increïbles, un dels pocs que trobem al Parc Natural de l’Alt Pirineu!

Amagueu-vos al mirador de fusta que domina la Mollera d’Escalarre i traieu els binocles per buscar les aus migratòries que fan parada als aiguamolls.

Àrea de pícnic de la Mollera de l'Escalarre amb vistes als aiguamolls
Àrea de pícnic de la Mollera de l’Escalarre amb vistes als aiguamolls – Foto: YouMekids

No fa tants anys, en lloc de miradors per a amants de l’ornitologia, en aquest punt estratègic s’hi van construir, amb formigó i pedra, nius de metralladora i trinxeres per a canons d’artilleria, tot esperant divisar algun “enemic” arribat des de França. Encara avui els podeu veure si feu la volta a l’embassament de la Torrassa.

Com arribar-hi: L’àrea de lleure de la Mollera d’Escalarre es troba al poble de la Guingueta d’Àneu. Hi arribareu per la C-13 entre Llavorsí i Esterri d’Àneu. Entre els punts quilomètrics 156 i 157 trobareu a la dreta (en direcció Esterri d’Àneu) un desviament vers Berrós Sobirà i Berrós Jussà. Agafeu-lo. L’àrea de lleure es troba a l’esquerra, a 50 metres després de creuar el pont de Poldo. Hi ha una petita zona d’aparcament on podreu deixar el cotxe. La segona àrea de pícnic es troba més endavant.

Serveis: mirador, zona d’esport, taules de pícnic, papereres, aparcament

Zona d'esport de l'àrea de pícnic de la Mollera de l'Escalarre
Zona d’esport de l’àrea de pícnic de la Mollera de l’Escalarre – foto: YouMeKids

Més informació:

Àrea de la Mollera d’Escalarre
Tel. 
973 626 067
Horaris: Obert tot l’any. A l’hivern hi ha molta neu i pot haver-hi problemes d’accés.
Preu: gratuït

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .