f movies Merry Christmas Images download in hd free

Picasso, Miró, Pau Casals i Gaudí amb nens

4 propostes per descobrir el món dels grans mestres en família

Mirador sobre la Muntanya de Santa Bàrbara, gran inspiració de Picasso - Foto: YouMeKids

Per a moltes famílies fer una visita cultural per gaudir dels grans mestres amb els nens pot semblar una bogeria.

Però cal tenir en compte que els nens no tenen prejudicis envers l’art. Per a ells no hi ha res preestablert. Per tant, el repte és trobar propostes que s’ajustin a l’esperit curiós de la canalla, i l’èxit està garantit.

Us proposem quatre propostes per descobrir el món dels grans mestres com Miró, Picasso, Gaudí i Pau Casals de primera mà en família.

A la recerca dels colors de Miró a Mont-roig del Camp

Cova Foradada a mont-roig del Camp - Foto: YouMeKids
Cova Foradada a mont-roig del Camp – Foto: YouMeKids

Sabíeu que els colors preferits de Miró eren el vermell, el groc, el verd i el blau?

Què en penseu si anem a la recerca d’aquest colors al poblet on el jove Miró va descobrir la seva vocació d’artista? Per trobar el vermell, haureu de fer d’exploradors a la Cova Foradada (veure itinerari), una gran cova rogenca de formes capritxoses amb dues entrades connectades per un petit pas… El verd i el groc el trobareu als camps que envolten el poble. Si feu un curt tram de la ruta de les barraques de pedra seca (veure itinerari) podreu passejar entre garrofers, la gran font d’inspiració de Miró.

Equipats amb un armilla i uns rems anem a conquerir el blau del cel i el mar a la cala dels Àngels amb un caiac i així l’aventura és completa!

Seguint les passes de Picasso a Horta de Sant Joan

De camí cap a la Cova de Picasso - Foto: YouMeKids
De camí cap a la Cova de Picasso – Foto: YouMeKids

Sabíeu que a Horta de Sant Joan Picasso va aprendre tot el que sabia? Què en penseu d’anar a trobar la cova on el pintor va passar tot un mes durant la seva adolescència? Equipats amb un mapa i una brúixola, haureu de trobar les balises que us guien cap a l’amagatall de l’artista de la mà de Monsport.

Si preferiu gaudir del fantàstic paisatge que va inspirar Picasso al vostre ritme, feu la ruta dels Estrets (veure itinerari). Us portarà al lloc on Pablo Picasso va estar a punt d’ofegar-se… si no fos perquè el seu amic Pallarès el va salvar.

Seguint la música de Pau Casals al Vendrell

La minyona Marieta durant la visita teatralitzada a la Vil·la Museu Pau Casals - Foto: YouMeKids
La minyona Marieta durant la visita teatralitzada a la Vil·la Museu Pau Casals – Foto: YouMeKids

Sabíeu que Pau Casals, un dels violoncel·listes amb més talent del segle XX, va tocar les seves primeres notes amb una carabassa?

De la mà de la minyona Marieta i el pescador Ramon fem un viatge en el temps durant la visita teatralitzada a la Vil·la Pau Casals. Allà esbrinarem quin era el dia a dia del músic, els seus amors, i la seva lluita per la pau i la llibertat.

Els més artistes gaudiran del taller de fang per fer una carbasseta a la casa nadiua de Pau Casals, mentre que els més valents podran gaudir de les vistes que van enamorar al músic des de dalt dels arbres al parc Diver de Coma-ruga.

Els secrets de Gaudí al Gaudí Centre Reus

Sabíeu que Gaudi, nascut a Reus, trobava la seva inspiració a la natura? Feia escales en forma de caragol, teulades en forma de fulla, sostres ondulats imitant les onades del mar i pinyes gegants decorant torres.
Maqueta de la Sagrada Família al Gaudí Centre Reus - Foto: YouMeKids
Maqueta de la Sagrada Família al Gaudí Centre Reus – Foto: YouMeKids

A l’espai “toca-toca” del Centre Gaudí a Reus grans i petits poden experimentar amb formes, línies i contrapesos per entendre l’obra del geni. Fins i tot podreu passejar entre les columnes del bosc d’arbres de la Sagrada Família o tocar les diferents xemeneies de Gaudí.

Un viatge al món gaudinià que podeu fer sols mitjançant una audioguia o acompanyats d’una fantàstica guia que converteix la visita familiar en tot un joc.

Quatre propostes que demostren que les famílies ho tenen molt més fàcil que fa dues dècades per viure una experiència cultural enriquidora amb els nens.

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .