A peu cap a l’ermita de l’Abellera a Prades

Pardes, Baix Camp

Vistes des de l'ermita de l'Abellera a Prades - Foto: YouMeKids

Si us agrada anar a la muntanya amb els nens, buscar bolets i a més a més tenir un destí concret, la ruta cap a l’ermita de l’Abellera, a Prades, no us decebrà. Partint de la plaça dels pòrtics de la vila vermella, us endinsareu en el bosc passant d’ermita en ermita i seguint el traçat de les roques vermelles tan característiques de la zona.

Un recorregut entretingut fins arribar a l’ermita de l’Abellera (SXV), erigida dins d’una balma. Des d’aquí hi ha unes vistes immillorables sobre la Vall del riu Brugent.

Com arribar-hi:
El punt de partida de l’itinerari és la plaça Major de Prades, on haureu d’anar a buscar la clau de l’ermita de l’Abellera al Bar Tomaset o a l’oficina de Turisme. Podeu aparcar el cotxe a la plaça de Sant Roc, ubicada just davant del pòrtic d’entrada a la plaça Major, a la T700 (Ctra. de L’Espluga) o al C/Sant Roc (carrer que surt a l’esquerra de la plaça amb el mateix nom).

En marxa:
Des de la plaça Major de Prades, heu de tornar a sortir pel pòrtic i travessar la carretera cap a la plaça de Sant Roc, per agafar el carrer de l’esquerra (c/ Sant Roc) cap a l’ermita de Sant Antoni. Seguireu per la pista de terra fins arribar a una bifurcació on girareu a l’esquerra. En el punt en que la pista es converteix en un camí asfaltat, haureu d’agafar el sender que surt a la dreta amb una senyal en direcció a Capafonts (per l’Abellera). Heu de seguir tot recte fins que arribeu a un punt on el camí porta cap a uns camps. En aquest punt i aproximadament 20 minuts des de que heu sortit, heu de deixar el sender i pujar per les roques vermelles seguint les senyals blanques i grogues del PR (petit recorregut). Uns 5 minuts més tard el sender es bifurca. Heu de girar a la dreta seguint el camí empedrat fins arribar a una pista asfaltada. Heu de creuar la pista i tornar a reprendre el camí empedrat que trobareu 10 metres a l’esquerra i davant vostre, a l’altra banda del camí asfaltat. En cas de que no trobeu l’accés, heu de seguir la pista asfaltada cap a l’esquerra que va en paral•lel al camí de terra fins trobar a mà dreta, just abans del revolt, l’ermita de Sant Roc amb uns bancs per descansar.

Des de l’ermita de Sant Roc heu d’agafar una pista de terra ubicada darrera dels arbres que es troben davant de la porta d’entrada de l’ermita. A pocs metres trobareu un trencall de camins. Heu d’agafar el camí de l’esquerra que us portarà cap a l’àrea de lleure de l’ermita de l’Abellera. Per arribar a l’ermita heu de continuar recte per la pista fins a la porta d’accés de la balma on trobareu l’ermita. Haureu arribat en uns 50 minuts des del punt d’inici.

Haureu de desfer el camí per tornar al cotxe.

On dinar:
Al costat de l’ermita de l’Abellera trobareu una àrea de picnic amb taules i barbacoes.

Ermita de Abellera a Prades - Foto: YouMeKids
Ermita de Abellera a Prades – Foto: YouMeKids

Info de la ruta:

Dades de la ruta:
Edat recomanada: +3 anys
Durada: 1 h 30 minuts (anada i tornada).
Distància: aprox. 3 km
Accessibilitat: camins de pedra i pistes forestals amb lleugeres pujades i baixades (desnivell: 100m).
Recomanacions: portar roba d’abric en èpoques fredes i més lleugera quan fa bon temps, bon calçat i aigua.

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*