f movies Merry Christmas Images download in hd free

Però… jo no duia un bitllet de vint euros?

Tres aplicacions per controlar les ‘despeses formiga’

Petits pagaments en efectiu que no aconseguim recordar foraden el nostre pressupost familiar. Al final de l’any, les ‘depeses formiga’ poden arribar a ser un dineral… i al damunt no sabem on han anat a parar els diners! Us proposem tres eines per tenir-les ben identificades i prendre el control de les vostres finances.

Si sou dels que, quan pagueu amb un bitllet de vint euros, sabeu del cert que aquell bitllet s’anirà fonent en bitllets més petits, en monedes d’euro i, finalment, en un grapat de cèntims, sense arribar a conèixer ni quan, ni on, ni com ha acabat volatilitzant-se del vostre moneder, potser ha arribat el moment de que hi poseu un control. Les ‘despeses formiga’ (aquelles petites despeses recurrents i quotidianes, de petit import i, gairebé sempre, completament prescindibles) són el pitjor enemic dels pressupostos familiars. Per controlar-ho només hi ha una recepta: constància i disciplina.

D’acord, sí: guardarem tots els tiquets de caixa i, quan arribem a casa, els passarem a un full Excel per veure com evolucionen aquestes ‘despeses formiga’. Potser sí… i potser no. La màquina de xocolatines de la feina, on tarda sí i tarda també acabem comprant aquells bastonets de pa per berenar, resulta que no dóna tiquet. La de cafè tampoc. Ni les xuxes, ni els cromos, ni les gometes per fer polseres, ni la darrera tendència del Gran Basar Orient de la cantonada. No sempre donen tiquet. I, si el donen, qui és l’intèrpret que explica què vol dir allò que hi ha imprès? Els vint euros han tornat a volar, i el full d’Excel segueix buit.

No sempre tindrem tiquet de la darrera tendència adquirida al Gran Basar Orient de la cantonada, ni llibreta i bolígraf on apuntar l’import. Un seguit d’aplicacions mòbils molt útils us poden facilitar la feina.

Podem anotar-ho en una llibreta, és clar. Si voleu, fins i tot en un bloc tipus Moleskine. Però quina mandra de boli, de llibreta, d’embalums a les butxaques o al fons de les bosses de mà… d’afegir al repàs de cada matí en sortir de casa (“Moneder? Mòbil? Claus?”) el suplement d’un “Llibreta? Boli?”. Si res de tot això us acaba de fer el pes, però no voleu deixar passar una visita més al caixer automàtic sense saber on aniran a parar aquells bitllets que comencen a desaparèixer tot sortint per la porta de la oficina bancària, aquí us proposem tres aplicacions per mòbil gratuïtes que us permetran portar al cèntim totes les despeses quotidianes i, fins i tot, geolocalitzar-les, establir límits pressupostaris i elaborar gràfiques ben sofisticades, que podreu exportar i compartir. El Big Data portat a les vostres finances personals més quotidianes, transformat en ‘My Data’.

Fitonic
Fitonic

1) Fintonic: Probablement l’aplicació Fintech més coneguda. Disponible per Android i iOS, permet accedir a tots els teus comptes bancaris i els unifica en un mateix indret. Restaurants, rebuts de la llum, benzineres, supermercats… tot es pot categoritzar i endreçar. Genera gràfiques, alertes (de baixada de saldo, d’ingrés de nòmina, de comissions carregades, de rebuts) i previsions de despesa. Si us ho esteu preguntant, és impossible que aquesta aplicació faci cap transferència per error, o carregui res a la targeta de crèdit, perquè no permet la operativa (mai us demanarà cap codi de les vostres entitats financeres). La seva única finalitat és l’anàlisi i gestió de dades. Una llibreta per apuntar, però força més complerta.

My Value
My Value

2) MyValue: Igual que Fintonic, aquesta aplicació mòbil per Android i iOS és gratuïta i té funcions només de lectura. No permet la operativa, no demana la identificació de l’usuari i en cap cas demanarà la introducció de codis de les entitats financeres de les que extregui les dades. Permet establir objectius i previsions, controlar rebuts, inversions financeres, assegurances… Però si no voleu tanta sofisticació, i simplement esteu buscant com controlar aquelles petites despeses en efectiu que us fan rodar el cap, els mateixos desenvolupadors de MyValue han creat Tus Gastos, una aplicació molt senzilla orientada en exclusiva al control de les ‘despeses formiga’, que podreu utilitzar de forma separada, o bé integrada amb MyValue.

Ahorro.net
Ahorro.net

3) Ahorro.net: Aquesta aplicació, a més de permetre el control de les finances personals (tampoc permet la operativa), proporciona suggeriments d’estalvi en funció dels paràmetres fixats per l’usuari i el seu comportament. No només et dirà en què gastes els teus diners, sinó com pots gastar-ne menys, recomanant-te, per exemple, que enlloc de fer benzina on vas sempre, vagis a una altra estació de servei on t’estalviaràs un 15%.

Apa, ja podeu posar-vos a fer de Data Scientists (“la feina més sexy del segle XXI”, segons Harvard Business Review) amb el vostre Big Data financer… i casolà.

Sobre Rafael Servent Arracó 17 Articles
Pare d'en Rafel i la Queralt. Periodista. M'agrada estar al cas del que passa en aquest món, entendre-ho i explicar-ho. Quan se'm fica al cap conèixer alguna cosa, mai en tinc prou. Com tants dels que vam tirar pel grunge, ara m'he passat a l'indie folk.