f movies Merry Christmas Images download in hd free

Parc Astronòmic del Montsec: descoberta del sol i els planetes en família

Àger, Noguera

Sessió 3D al planetari "Ull del Montsec" - Foto: YouMeKids

Heu vist alguna vegada un espectacle d’explosions solars?

Al Parc Astronòmic del Montsec descobrireu com és de petita la Terra en relació al Sol, gràcies al telescopi gegant. Amb el “celòstat” podrem gaudir d’imatges en temps real del Sol projectades a les pantalles d’una de les cúpules de l’observatori. I si teniu sort, fins i tot podreu observar unes explosions gegantines en l’atmosfera del Sol. Aquestes flamarades o erupcions solars són explosions de gran abast de radiació que envien gasos, plasma i altres matèries al sistema solar. L’atmosfera de la terra protegeix als humans de les explosions, però quan són prou intenses, de vegades poden pertorbar els senyals GPS i les comunicacions.

També gaudireu d’una sessió 3D al planetari on dos personatges ben divertits (un ós polar i un pingüí) us porten per un viatge interplanetari amb la seva nau Polaris, esperant trobar la resposta al perquè hi ha estacions al planeta Terra.

Aprofiteu el final de la sessió 3D per satisfer les vostres curiositats sobre els planetes i les constel·lacions, perquè serà el públic qui podrà triar quin planeta vol descobrir de més a prop… i en acabar, descobrireu perquè el planetari es diu “Ull del Montsec”, una sorpresa que us deixarà bocabadats!

Parc Astronòmic del Montsec - foto: YouMeKids
Vistes del Montsec des del planetari - foto: YouMeKids
Sessió 3D al planetari Ull del Montsec - foto: YouMeKids
Júpiter - Foto: YouMeKids
Cúpula amb telescopi - Foto: YouMeKids

Serveis:

Més informació:
Parc Astronòmic Montsec – Centre d’Observació de l’Univers
Camí del Coll d’Ares, s/n • Àger (Lleida) –
Tels. 973 053 022 / 973 455 246
e-mail: info@parcastronomic.cat
Horaris: De l’1 de juliol a l’11 de setembre Dimarts, de 18h a 2h de la matinada i de dimecres a diumenge d’11h a 14h i de 18h a 2h de la matinada. Resta de l’any: Divendres i laborables en vigília de festiu, de 18h a 24h; Dissabtes i ponts de festius, d’11h a 14h i de 16h a 24h; Diumenges i festius, d’11h a 15h
Preu: menors de 18 anys: 6,5€. Adults: 7,5€ (visita diürna familiar)
Edat recomanada: +4 anys

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .