On trobar la benzina més barata

Eines per localitzar la vostra benzinera ideal (que no ha de ser per força la més econòmica)

El carburant no és una despesa menor en els pressupostos familiars, i comparar preus abans de posar benzina és un bona idea.

La diferència entre omplir el dipòsit en un establiment o en un altre pot arribar fins als 10 euros, segons els càlculs que fan alguns comparadors de carburants. Tan si sou dels que mireu només el preu com si busqueu determinades marques, serveis de fidelització o descomptes, aquí teniu unes quantes eines ben útils per trobar la vostra benzinera.

Geoportal de gasolinerasGeoportal

Deixem-nos de romanços i anem per feina: aquest és el portal. Si podeu treballar amb un ordinador portàtil o de sobretaula, no trobareu cap eina més potent a l’abast. Gestionada pel Ministerio de Industria, Energía y Turismo, aquesta pàgina web actualitza diàriament els preus dels carburants a totes les benzineres de l’Estat espanyol. Es tracta de les dades (proporcionades pels propis establiments) més actualitzades i fiables que podem trobar avui, i que fan servir la majoria d’aplicacions mòbils i comparadors que operen a l’Estat per nodrir els seus motors de cerca.

Aquesta ja veterana plataforma, que l’any 2009 va quedar finalista als Premis Europeus eGoverment Awards organitzats per la Comissió Europea, permet cercar i ordenar benzineres per demarcació, municipi, carrer, tipus de combustible o rètol de la benzinera. El portal localitza en un mapa les benzineres i les classifica per preu (de més econòmiques a més cares) o per plans de descompte aplicats. A més, detalla les característiques dels descomptes i de les targetes de fidelització que ofereixen les diferents marques presents a la xarxa viària espanyola, i permet discriminar entre benzineres de venda al públic i d’altres de restringides a socis o cooperativistes.

Entre els serveis que incorpora està la opció de descarregar-nos fitxers en diferents formats, tant per l’ordinador com per a navegadors GPS, i té també una versió web mòbil, tot i que més limitada que la d’escriptori. Tan si voleu vigilar al cèntim el que pagueu pel carburant, sou fans de la marca de benzina del vostre pilot de motos preferit, feu confiança a un grup cooperativista o us fan el pes els descomptes que us ofereix una cadena de supermercats, aquí podreu triar i remenar fins avorrir-vos.

Tres aplicacions per localitzar bones benzineres en ruta

Ara bé: si esteu en ruta i el que busqueu és una eina per al mòbil que us faci la feina i us localitzi en un mapa la benzinera, o fins i tot us permeti planificar les parades per fer benzina en un itinerari llarg, aquí teniu tres aplicacions que hem seleccionat entre les moltes que fan servir les dades que gestiona Geoportal de gasolineras, i que tenen el seu àmbit d’actuació dins l’Estat espanyol.

1 Gasolineras España

Gasolineras EspañaDisponible per a Android i iOS, aquesta aplicació, que es pot consultar en català, castellà i gallec, permet localitzar estacions
de servei prop de la ubicació en la que ens trobem, classificant-les per preu i  distància, i situant-les en un mapa. A més de triar per tipus de combustible i de classificar les benzineres més barates, inclou la opció d’amagar les benzineres que tinguin el preu desactualitzat i permet configurar els descomptes que l’usuari té en cadascuna de les marques o en una benzinera específica, tant en percentatge com en cèntims d’euro. Una funcionalitat interessant és l’indicador que mostra quants diners ens estalviarem per posar combustible en una determinada benzinera respecte a la més cara de la zona, així com el codi de colors que assenyala en verd les benzineres més barates i en vermell les més cares.

2 Ahorra en Gasolina

Ahorro en gasolinaSi no us voleu complicar i l’únic que busqueu és on es troba la benzina més barata i propera al punt on sou, aquesta aplicació, disponible per a Android, és la vostra. Amb un menú simple i fàcil de fer anar, ubicareu en un mapa les benzineres, obtindreu la distància a la que es troben i la ruta més curta per anar-hi, en sabreu els horaris d’obertura i podreu etiquetar-les com a favorites. Fins i tot, podreu rebatejar-les: potser quan aneu de tornada agraireu haver canviat el nom de la benzinera on vareu parar d’anada pel de ‘lavabos nets’ (o pel de ‘lavabos marranos’)…

+3 anys GasAll

Gas allAquesta aplicació, desenvolupada per a Android i iOS, disposa de totes les funcionalitats de la resta (geolocalització, classificació per preu i tipus de carburant, traçat de rutes, descomptes amb targes de fidelització, marcació de favorits…) amb l’afegit que incorpora un programa de promocions aplicables a les estacions de servei adherides a aquesta aplicació. Si no us voleu deixar escapar cap oferta ni descompte, aquí teniu una aplicació que ho porta al seu ADN.

Ja podeu planificar les vostres aturades per omplir el dipòsit amb tot luxe de detalls. Però sobre tot, tingueu present una cosa: la tecnologia està al servei de les persones, mai a l’inrevés. Si feu servir alguna d’aquestes aplicacions en ruta, sisplau feu-ho amb el vehicle aturat o amb l’ajut d’una altra persona. Bon viatge!

Sobre Rafael Servent Arracó 17 Articles
Pare d'en Rafel i la Queralt. Periodista. M'agrada estar al cas del que passa en aquest món, entendre-ho i explicar-ho. Quan se'm fica al cap conèixer alguna cosa, mai en tinc prou. Com tants dels que vam tirar pel grunge, ara m'he passat a l'indie folk.

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*