Oks&Bo: llibres sorpresa per a nens i nenes que volen somniar

Una subscripció literària per a infants de 3 a 7 anys

Oks&Bo envia mensualment un àlbum il·lustrat sorpresa als seus petits lectors - foto: YouMeKids

De tant en tant les sobretaules donen per molt. De la pluja d’idees d’una tarda de diumenge entre amigues i mares, neix el projecte Oks&Bo amb l’objectiu de despertar el cuc de la lectura dels infants de 3 a 7 anys.

Les impulsores Núria Serra i Txell Fàbregas sempre havien estat grans lectores, també de llibres infantils. Ara que han sigut mares, la lectura s’ha convertit en un moment clau per compartir temps de qualitat amb els seus fills. Moments màgics de riure, jugar i aprendre junts. Però no totes les famílies tenen temps per remenar entre llibres infantils, fins a trobar el que pugui estimular la curiositat dels seus fills.

“Amb Oks&Bo volem fer de prescriptores, com si una amiga et recomanés aquell llibre que li ha agradat tant al seu fill”, explica Núria Serra, llicenciada en humanitats i dret. I és que el projecte Oks&Bo, que ve de la paraula anglesa books escrita de forma desendreçada, envia als petits lectors cada mes una capsa literària sorpresa amb una novetat editorial d’àlbum il·lustrat de ficció en català o castellà (segons la tria de la família) escollit amb criteri per les fundadores de Oks&Bo.

“El gènere de l’àlbum il·lustrat té un gran valor artístic i literari. És com el primer museu dels nens on prenen contacte amb l’art a través de les il·lustracions i la bona literatura”, argumenta Núria Serra. I sobretot és un llibre que ofereix l’oportunitat de créixer amb ell. Pels menuts serà una lectura compartida i pels més grans, que ja saben llegir, històries que emocionen i conviden a pensar.

I és que per la Núria Serra i la Txell Fàbregas la selecció es basa en triar llibres inoblidables, d’aquells que et canvien la vida. Amb magnífiques il•lustracions creades pels millors artistes del gènere, amb textos cuidats, que expliquin històries que deixen petjada i aportin un plus a l’educació dels fills.

Què trobareu a Oks&Bo, la capsa literària sorpresa?
Una novetat literària infantil. Es tracta d’àlbums il·lustrats en català o castellà (depenent de cada família) publicats el darrer mes.
Una petita guia de lectura que ajuda als adults a descobrir el llibre més a fons.
Una activitat divertida relacionada amb el llibre del mes, ja sigui un experiment, una manualitat, una recepta de cuina o una proposta de sortida
Una capsa reciclable i re convertible en un objecte relacionat amb la història del llibre

Més que un llibre

Però la capsa literària és més que un llibre. L’embolcall de cartó 100% reciclable es converteix en un objecte o personatge relacionat amb la història del mes. També s’inclou una guia per a adults amb suggeriments de com treure el màxim profit al contingut, a més d’aportar idees d’activitats de cuina, horta, manualitats o sortides que puguin enriquir la lectura i el temps de lleure en família.

L’embolcall de cartó és 100% reciclable – Foto: Oks&Bo

Petites editorials amb seu a Catalunya

Les primeres capses literàries arribaran a casa dels petits lectors a partir de setembre de 2019 amb novetats de petites editorials, la majoria amb seu a Catalunya, com Joventut, Libros del Zorro Rojo, Corimbo, Takatuka, Nube Ocho, Kókinos, Tramuntana, Astronave, Zahorí Books, Tierra de Mu, A buen paso, Akiara Books, Thule, Jaguar Ediciones, i moltes d’altres.

La subscripció indefinida d’Oks&bo tindrà un cost de 19,90 euros mensuals a partir del 25 de juliol de 2019. La modalitat de xec regal amb subscripcions d’un, tres o sis mesos té un cost de 24 euros. Les famílies que creguin en el projecte i li donin suport via Verkami poden beneficiar-se fins a un 25% de descompte.

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*