f movies Merry Christmas Images download in hd free

Nova York amb nens: Empire State Building, China Town i Little Italy

Dia 2: descoberta dels barris clàssics de Nova York

Vistes del riu Hudson des de l'Emprire State - Foto: YouMeKids

Si penseu en Nova York, de ben segur que de seguida us salta la imatge de l’Empire State Building al cap. Aquest edifici tan emblemàtic ha sortit a un munt de pel·lícules i era junt amb les torres bessones un dels emblemes de la ciutat. Així que una pujada a el més alt de la torre val la pena si esteu uns quants dies a la ciutat.

Pujada a l’Empire State de King Kong

Si aneu amb nens, deixeu-los veure l’escena de la pel·lícula de 1933 en què King Kong, un enorme goril·la, s’enfila a la torre sostenint a la seva estimada Ann de la mà. Aquesta escena va contribuir al fet que l’edifici de l’Empire State es fes famosíssim a tot el món i de ben segur farà la visita més interessant per als nens.

En arribar a la planta 80 amb els ascensors originals de l’edifici, de seguida trobareu els cartells publicitaris de l’època en què es va estrenar la pel·lícula. Mentre feu cua per pujar fins a la 86a planta fixeu-vos en l’estil de la construcció. Tot són formes geomètriques on regnen la simetria i les línies rectes amb materials de luxe com el marbre. I és que l’Art Déco representava el súmmum de l’elegància i la modernitat i per això va quallar en una ciutat tant glamurosa com Nova York als anys trenta del segle passat.

Cartells de King Kong, la pel.licula que va contribuir a que l’edifici de l'Empire State es fes famosíssim a tot el món - Foto: YouMeKids
Cartells de King Kong, la pel.licula que va contribuir a que l’edifici de l’Empire State es fes famosíssim a tot el món – Foto: YouMeKids

A la terrassa superior, bastant estreta, tindreu unes vistes de 360º sobre la ciutat amb l’imponent riu Hudson de fons. Si doneu un tomb, de ben segur que us cridarà l’atenció un gratacel amb una cúpula curiosa amb arcs. És l’edifici Chrysler, que va ser promogut per William P. Chrysler propietari de l’empresa d’automòbils del mateix nom. Fins que no es va construir l’Empire State, aquest edifici havia estat l’edifici més alt de la ciutat. I és que el fundador de General Motors (la competència de Chrysler), va fer construir l’Empire State per demostrar el seu poder guanyant la competició pel títol de l’edifici més alt del món.

I en acabar la visita (si sou amants del bàsquet), aprofiteu per apropar-vos a la botiga de l’NBA a la 5th Avenue entre la 45 i 46 Street.

Tast de la pizza clàssica de Nova York

Per dinar, feu una parada a Joe’s Pizza a Broadway, de camí a Times Square. Segons els newyorkins en aquest establiment tenen les millors pizzes de la ciutat. I tenen raó! La massa de Joe, prima, flexible i cruixent alhora, està boníssima. Depenent del moment en què arribeu, trobareu una cua per poder agafar el trosset de pizza. Podeu dinar al mateix local (tot i que hi ha molt poc espai) o al carrer si demaneu pizza per emportar (Take away). El preu de les llesques varia entre 4 i 6$, així que no us sortirà molt car (preus de l’estiu 2018).

Passeig pel Pont de Brooklyn, Little Italy i Chinatown

Vistes de Manhattan des del Pont de Brooklyn - foto: YouMeKids
Vistes de Manhattan des del Pont de Brooklyn – foto: YouMeKids

A la concorreguda plaça de Times Square podeu agafar el metro fins al pont de Brooklyn (Clark Street Station), un altre clàssic de la pantalla. Val la pena creuar-lo amb tranquil·litat per la zona de vianants i gaudir del skyline de Manthattan des del pont. Des d’aquí també podreu veure l’Estàtua de la Llibertat. Si us preocupeu per si el pont pot aguantar tants vianants, ciclistes i cotxes, sapigueu que el 1884, un any després de la seva inauguració, el van posar a prova fent passar 21 elefants per demostrar que era estable.

Des del pont de Brooklyn caminarem fins al Littly Italy i Chinatown. A mig camí, si aneu amb nens petits, podeu fer una parada al Columbus Park. Trobareu un parc infantil amb gronxadors, un camp de bàsquet i lavabos.

Sabreu que heu arribat a Littly Italy si veieu boques d’incendis pintats dels colors de la bandera italiana. De fet, Little Italy avui en dia es concentra només al carrer Mulberry Street. L’expansió dels darrers anys de Chinatown ha fet que el que abans era un gran barri d’immigrants italians, quedi reduït a aquest carrer ple de restaurants, antigament el centre neuràlgic de la màfia italiana.

Carrer dels restaurants a Little Italy - foto: YouMeKids
Carrer dels restaurants a Little Italy – foto: YouMeKids

Sopar cantonès a Chinatown

En creuar Canal Street ja estareu al barri xinès ple de gent venent suposats “Gucci, Prada o Rolex”, que evidentment són falsificacions, però que fan el seu efecte a primera vista. Proposem acabar el dia a Mott Street, el carrer dels restaurants. Si teniu gana i voleu fer un sopar típic cantonès, podeu fer una parada al Canton Lounge (Mott Street, 70). El menjar és realment bo. Les racions són força generoses, així que no demaneu més d’un plat per persona. El local disposa de trones pels més petits.

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .