Namaka: nova revista infantil en català per a nens espavilats

Número 0 de la revista infantil Namaka. - Foto: Namaka

A vegades costa despertar el cuc de la lectura dels nens. La clau està a trobar allò que els atrapi.

I així és com l’Helena Ortiz (Vilassar, 1984), llicenciada en humanitats i la Sara Molina (Barcelona, 1982), llicenciada en comunicació audiovisual decideixen emprendre una aventura al febrer del 2017 per crear Namaka, una revista infantil lúdica, trepidant, gamberra i, fins i tot, una mica salvatge que desperti el plaer de la lectura, l’esperit crític i la creativitat dels nens a través del joc.

“Les revistes no tenen res a envejar als llibres”, comenta Sara Molina editora i cofundadora de la revista Namaka. Per a ella les revistes poden convertir-se en un bon suport per fomentar la lectura i una alternativa als llibres “perquè ofereixen continguts variats i curts que ajuden els nens a endinsar-se dins del món de les lletres”, continua. En definitiva, les revistes infantils poden ser una bona alternativa al model convencional per fomentar la lectura.

Les creadores de Namaka: Helena Ortiz (esquerra) i Sara Molina (dreta)
Les creadores de Namaka: Helena Ortiz (esquerra) i Sara Molina (dreta). Foto: Namaka

“Les revistes no tenen res a envejar als llibres. Poden convertir-se en un bon suport per fomentar la lectura perquè ofereixen continguts variats i curts que ajuden als nens a endinsar-se dins del món de les lletres”.

– Sara Molina, cofundadora i editora de la revista Namaka

Per això l’aposta de les editores de Namaka ha estat en tot moment una revista amb continguts de molta qualitat on la il·lustració té un pes important “perquè es pot explicar molt a través dels dibuixos. A més són un bon estímul visual pels nanos”, explica Sara que des de ben petita s’ha sentit captivada pel dibuix i la pintura. I en aquest sentit Namaka vol convertir-se en una plataforma pels il·lustradors coneguts i pels que just estan començant. Però sobretot vol ser una experiència pels nens motivant els seus talents i ajudant-los a pensar per ells mateixos. Per això Namaka és una revista “en construcció”. La Sara Molina i l’Helena Ortiz obren la porta a la participació dels nens mitjançant contes que poden acabar o dibuixos per a històries inacabades, convertint així als nens en petits col·laboradors actius de la revista.

Número 0 de la revista infantil Namaka: Foto: Namaka
Número 0 de la revista infantil Namaka per a nens de 6 a 11 anys. – Foto: Namaka

El número zero de la revista va sortir el passat mes de febrer del 2017 i va ser tot un èxit. El seu estil fresc, divertit i colorit adreçat a nens de 6 a 11 anys amb petites dosis de literatura, manualitats, cuina, receptes i passatemps va enganxar als nens. Per això la Sara i l’Helena van engegar fa unes setmanes una campanya de micromecenatge a Verkami per obtenir finançament per tirar endavant el projecte i treure al juny la revista número 1. Volen continuar explicant històries poc convencionals que aportin valor als infants. Per això aposten per una revista bimensual amb un fil conductor des d’on treballar una temàtica tant en l’àmbit humanístic com més científic on hi hagi lloc per la poesia “perquè és important que els nens també conegui altres tipus de literatura”, explica Sara. També hi ha una secció de biblioteca amb recomanacions de còmics, contes i llibres, així com un apartat creatiu on la revista llança una imatge molt bàsica perquè els nens deixin volar la seva imaginació i la transformin en alguna cosa de diferent.

La revista Namaka que pren el seu nom de la deessa dels nens en la mitologia hawaiana i una lluna molt petita que dóna voltes al planeta Haumea, és un projecte fet amb molta il·lusió des de Mataró per dues noies apassionades, tietes de vocació i emprenedores entusiastes.

Benvinguda Namaka, t’estàvem esperant!

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

1 Comentari de Namaka: nova revista infantil en català per a nens espavilats

 1. Gamberrada>bretolada
  ajudar ELS nens o millor, la MAINADA
  FA voltes
  aposta>juguesca travessa
  alguna cosa DE diferent
  apostar per>advocar per, optar per
  enfocar>focalitzar

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*