Mr. Stone i el misteri de les tombes de Santes Creus

Aiguamúrcia, Alt Camp

Visita dinamitzada "Mr. Stone i el misteri de les tombes de Santes Creus" - Foto: Marede3

Qui hi ha enterrat al Monestir? L’enigma ens envolta a Santes Creus! La visita dinàmica “Mister Stone i el misteri de les tombes de Santes Creus” ofereix a les famílies amants de la història i l’arquitectura una via entretinguda per apropar l’art als nens.

Només arribar al Monestir ens expliquen la història de Mr. Stone, un gran aventurer i estudiós de la zona, que ens ha deixat un quadern del viatger i un bagul per a tots els nens i nenes, que conté un munt de misteris. Per grups anem seguint les indicacions del quadern, per resoldre cada pista i així arribar a l’enigma final.

Planell de Santes Creus - Foto: Marede3
Planell de Santes Creus – Foto: Marede3

L’acció està assegurada! El equips busquen, pinten, descobreixen la història que envolta el secret més ben guardat amb el silenci dels monjos cistercencs. Les pedres, els capitells, les escultures,… ens ajuden a trobar la resposta. I així els més petits descobriran que les pedres ens parlen i ens expliquen la nostra història… que no és gens avorrida! Entre tots trobarem les claus de la sobrietat i l’austeritat per les que es regien els monjos del Cister.

Seguint les indicacions del quadern per resoldre les pistes a Santes Creus - Foto: Marede3
Seguint les indicacions del quadern per resoldre les pistes a Santes Creus – Foto: Marede3

Al finalitzar l’activitat ens endinsarem de ple en la vida al monestir mitjançant un projecte audiovisual ben sorprenent. Quan la porta s’obre la veu d’un monjo ens transporta segles enrera, quan el monestir encara estava habitat. Amb un muntatge escenogràfic i audiovisual considerat entre els millors d’Europa en el seu gènere, descobrirem en què es basava l’ordre del Cister, a què dedicaven el seu temps, quan pregaven i quines normes regien la convivència.

Una manera diferent d’explicar la història als nens.

Descobrim com és un monestir cistercenc - Foto. Marede3
Descobrim com és un monestir cistercenc – Foto. Marede3

Serveis:

Reial Monestir de Santes Creus
Adreça: Plaça Jaume el Just, s/n, 43815 Aiguamúrcia-Santes Creus
Tel. 977 63 83 29
e-mail: santescreus.cultura@gencat.cat; reserves:  reservesmonuments.acdpc@gencat.cat
Horaris: últim dissabte de mes a les 11h; La durada aproximada de l’activitat és d’1h i 30 minuts + audiovisual
Preus: entrada monestir: 5,5€; Activitat: 8 a 12 anys: 2€ + entrada monestir; +12 anys: 3€ + entrada al monestir. Els Súpers amb el carnet tenen entrada lliure al Monestir.
Edat recomanada: 5 a 12 anys

"En castellà: Castellà"

Sobre Montse Zaragoza 22 Articles
Sóc la Montse, educadora social, psicopedagoga, mare de tres fills i creadora del blog “Marede3” . M'agrada llegir, no parar d'aprendre i desaprendre amb la meva canalla, passejar, fer excursions, el ganxet, la mitja, les NNTT, veure que la teoria i la pràctica no es donen la mà i que tot està per descobrir.
Contacte: Website

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*