Fem de mestres artesans al Museu d’alabastre de Sarral

Sarral, Conca de Barberà

Taller "Toca l'alabastre" al Museu de l'alabastre de Sarral - Foto: YouMeKids

Què en penseu de convertir-vos en artistes d’alabastre per una estona?

Al Museu d’alabastre de Sarral, el mestre artesà Isidre obre el seu estudi per a que pugeu manipular l’alabastre, una varietat compacta i translúcida de guix. Amb el davantal posat i la raspa en mà fareu la vostra pròpia obra d’art seguint les instruccions de l’Isidre. El resultat el podreu portar a casa.

Però abans d’anar per feina viatjarem una mica en el temps per aterrar al primer taller d’alabastre de 1917. Tot i ser una reconstrucció, trobareu les eines que es van utilitzar per treure la pedra de la muntanya, el carro amb el que va ser transportat al taller i els primers torns elèctrics. L’estudi dóna una bona idea de com l’alabastre va ser manipulat al segle passat. I passejant pel museu, descobrirem la quantitat de possibilitats d’aquest material tan especial: fins i tot hi ha un tren elèctric d’alabastre! És la peça estrella del museu que deixarà bocabadats als més menuts!

Pels que teniu curiositat de saber més sobre l’extracció de l’alabastre, hi ha un petit vídeo.

Preparats per fer d’artesans?

Serveis:

 

Museu de l’alabastre
Av. de la Conca 51, Sarral
Tel. 977 890 158
e-mail: museualabastre@gmail.com
Horari: Taller prèvia reserva en horari del museu o a convenir (mínim 4 persones). Museu: dilluns a divendres de 10:00 a 13:00 i de 16:00 a 19:00. Dissabtes de 10:00 a 14:00. Tancat l’última setmana de juliol i principis d’agost, 25, 26 i 31 de desembre i 1 de gener.
Preu: 15€/persona (inclou visita al museu + taller)
Edat recomanada: +3 anys

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*