f movies Merry Christmas Images download in hd free

Quan el menjar sa i l’educació es troben

Entrevista a Helena Munín, pedagoga

Racó infantil al restaurant Nabibi Vital Cooking del Poblenou - Foto: Nabibi

De vegades les històries arriben sense haver-les buscat. Parlant amb l’Helena Munín, propietària del restaurant Nabibi Vital Cooking a Barcelona, descobreixo que darrere hi ha una emprenedora nata i no puc deixar d’explicar la seva història.

Helena Munin KinderHelena Munín Piekarek és mig argentina i mig alemanya. Va arribar a Barcelona en 2001 amb la seva parella i una nena d’un any. Com a doctora en pedagogia buscava una escola bressol que estigués a l’altura de les seves expectatives pedagògiques. Cap li va convèncer al 100%, així que es va posar mans a l’obra i un any més tard obria Kinder Barcelona, un espai educatiu per a nenes i nens fins a 6 anys alternatiu a les escoles bressol tradicionals. La necessitat d’oferir als nens una cuina de qualitat i saludable, la porta a embarcar-se en una segona aventura al novembre del 2014: Nabibi Vital Cooking.

Com es converteix una pedagoga en propietària d’un restaurant?
Per a mi era bàsic que els nens de Kinder tinguessin una alimentació sana i 100% orgànica, perquè “som el que mengem”. Per això necessitava un espai on preparar el càtering de l’escola bressol. I així neix Nabibi.

Així que res del típic menú infantil de macarrons, carn arrebossada i patates.
Exacte, però no vol dir que per ser sans, els plats no siguin gustosos o divertits. Tant al càtering per a escoles, com al restaurant fem servir productes naturals, frescos, de temporada, 100% biològics i de proximitat. No hi ha congelats ni aliments processats. I sempre tenim alternatives sense gluten, soja i lactosa, a més d’opcions veganes i vegetarianes. I tot es cuina al foc o al forn.

I el microones?
No en tenim. Cuinem cada dia. Triguem una mica més a escalfar el menjar, però guanyem en qualitat.

M’ha cridat l’atenció la pila petita que tens al mig del menjador del restaurant amb l’eslògan “Mans netes”.
Vaig pensar que seria un detall per als pares i mares no haver d’anar al lavabo amb els nens per rentar-se les mans. Aquí ho poden fer ells sols, sense que els adults els perdin de vista.

I els nens guanyen autonomia.
Exacte! Està en la línia del projecte pedagògic que defensem a Kinder centrat en la creació d’un entorn autònom per als nens per afavorir el seu desenvolupament personal. A Kinder el ritual del dinar també comença amb el moment de rentar-se les mans. Després, els nens paren la taula i reparteixen els plats, gots i coberts als seus companys.

Sona a mètode Montessori. 
Tot i que no som una escola Montessori, sí que hem incorporat part dels ensenyaments com ara adquirir “habilitats de la vida quotidiana”.

És la raó dels grups reduïts de Kinder?
Sí, tenim un ràtio d’un adult per cada quatre nens. Això fa que l’atenció dels nens sigui molt personalitzada i puguem respectar el desenvolupament individual de cada nen. A més apostem per la immersió lingüística dels nens en diferents idiomes com són l’anglès, l’alemany, el català i el castellà.

Sí, quan vaig estar al restaurant hi havia un ambient molt internacional… Per cert, vaig entrar amb el meu gos. Perquè vas decidir ser un restaurant pet-friendly?
A Alemanya és molt normal que hi hagi gossos als geriàtrics, a les escoles… ajuden molt a nens i gent gran, així que no vaig dubtar en fer-ho al restaurant.

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .