Mediterrani: exposició toca-toca al CaixaForum

Tarragona, Tarragonès

Exposició Mediterrani - Foto: YouMeKids

Sabeu d’on ve tota l’aigua del mar Mediterrani? I sabeu com identificar una platja ben neta?

Aquestes són algunes de les preguntes que podreu resoldre si visiteu l’exposició Mediterrani al CaixaForum Tarragona fins al 30 de juliol de 2017. Però sobretot podreu tocar, experimentar i fins i tot tastar per descobrir algunes de les característiques del Mediterrani.

Només entrar ja trobareu una màquina que conté una ampolla. Haureu de moure-la amb uns botons per descobrir on flota millor: a l’aigua salada o a l’aigua dolça? I sabeu quin gust té l’aigua de mar? Sí, salada! Però hi ha diferències. Ho podreu comprovar tastant una gota d’aigua del Mar Mediterrani, el Mar Mort i el Mar del Pol Nord. I de pas comproveu la seva temperatura!

I què en dieu de mirar la sorra de la platja amb lupa? Veureu que hi ha un munt de petits trossets de petxines i d’altres petits organismes. I si la toqueu, descobrireu que n’hi ha de més fines i de més gruixudes. I fins i tot hi ha sorra negra de pedra volcànica!

L’exposició també us vol posar a prova. Si us agraden els reptes, teniu l’oportunitat de portar un vaixell a bon port després d’un naufragi o gestionar un vessament de petroli al mar. Sereu capaços de gestionar l’emergència amb èxit?

Una exposició que canvia la manera de mirar el mar.

Expo Mediterrani CaixaForum
Repte: resol una emergència. Foto: YouMeKids

Serveis:

CaixaForum Tarragona
C/ Cristòfor Colom, 2 – Tarragona
Tel. 977 249 871
Horaris expo: fins al 30 de juliol de 2017 de dilluns a divendres, de 9 a 21 h;
Dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 14 h i de 16 a 21 h.
Visita guiada familiar expo: diumenge 23/04/2017 a les 18h30; diumenges 14/05/2017 i 11/06/2017 a les 12h.
Preu expo: gratuït; visita familiar: 2€
Edat recomanada: + 7 anys

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*