f movies Merry Christmas Images download in hd free

Mascotes connectades

Amic dels nens ©Perdidus

Microxips i noves plaques intel·ligents incrementen l’èxit de recuperació de mascotes en cas de pèrdua.

Els accidents poden passar. La nostra mascota pot escapar-se en un moment de descuit, pot caure per la finestra, fins i tot pot ser robada. L’única manera d’assegurar-nos que torna a casa és la correcta identificació.

Segons el darrer estudi de la Fundació Affinity, els refugis d’animals espanyols van recollir més de 140.000 animals de companyia durant l’any 2014. El mateix estudi indica que una part dels animals de companyia que arriben al refugi no han estat abandonats voluntàriament, sinó que s’han perdut.

Tot i que la llei obliga a identificar als animals de companyia, l’estudi destaca que només un 30% dels gossos i un 3% dels gats que arriben als refugis estan correctament identificats amb microxip. El microxip és un dispositiu de la mida d’un gra d’arròs que s’introdueix, mitjançant injecció, sota la pell de l’animal. Porta un número d’identificació que permet localitzar, a través d’una base de dades, tota la informació relativa a l’animal, l’amo i el seu veterinari, una vegada és donat d’alta al registre d’identificació d’animals. Segons Maria Pifarré, vocal del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya, “és molt important entendre que la identificació de la nostra mascota és donar-li una sèrie de drets que poden arribar a salvar-li la vida. En realitat és legalitzar als nostres animals de companyia, donar-lis papers i permetre’ls tornar a casa si es perden”.

Gos amb placa identificativa
Un gos amb placa identificativa Perdidus. (Foto: ©Perdidus)

“És molt important entendre que la identificació de la nostra mascota és donar-li una sèrie de drets que poden arribar a salvar-li la vida. En realitat és legalitzar als nostres animals de companyia, donar-lis papers i permetre’ls tornar a casa si es perden”.

– Maria Pifarré, Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya

Malgrat que el microxip pot ser llegit en qualsevol part del món, es necessita un dispositiu especial per fer-ho. Els ajuntaments, la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra, els centres d’acollida, les protectores i els centres veterinaris disposen d’un. Tot i ser molt poc freqüent, és possible que un microxip s’inactivi i deixi de llegir-se degut, entre d’altres coses, a que hi ha marques de xips que no compleixen la normativa ISO. D’aquí “la importància de la seva traçabilitat, per saber on s’ha comprat i garantir-ne la seva idoneïtat”, alerta Maria Pifarré. Per això, continua la vocal del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya, “és important que el veterinari aprofiti la vacuna anual per controlar el xip”.

Segons Victor García, creador de la placa intel·ligent per a mascotes Perdidus, “és molt més probable que un animal ben identificat torni a casa”. Per això va decidir desenvolupar, amb Marc Hernández, una alternativa a la xapa convencional amb el nom de l’animal i el telèfon del propietari, incorporant-hi un sistema d’identificació digital. D’aquest producte, que va sortir al mercat el passat mes de març del 2016, ja se n’han venut més de mig miler de peces.

Per a Víctor García, la clau de l’èxit de Perdidus radica en la seva immediatesa. Perdidusno substitueix en cap cas al microxip obligatori però, a diferència d’aquest, permet que qualsevol persona amb un telèfon mòbil, una tablet o un ordinador pugui contactar immediatament amb tu quan troba la teva mascota”. A més, el sistema d’identificació triple via web, NFC o QR permet enviar al propietari de l’animal la ubicació quan el Perdidus és escanejat per un telèfon mòbil, sempre i quan s’hagi consentit l’activació del gps del mòbil.

Foto cedida per Perdidus ©Perdidus
Pantalla que veu la persona que escaneja una placa Perdidus. (Foto: ©Perdidus)

Perdidus és una placa identificativa intel·ligent per a mascotes. El seu sitema d’identificació triple via web, NFC o QR permet enviar al propietari de l’animal la ubicació quan el Perdidus és escanejat per un telèfon mòbil.

Quan un usuari de Perdidus perd la seva mascota, podrà activar des del seu panell d’usuari la funció ‘radar’, per enviar un avís amb la foto de l’animal i el contacte de l’amo a tots els usuaris de la xarxa Perdidus que visquin en un radi de 5 a 10 quilòmetres de la zona on ha desaparegut la mascota. Amb la col·laboració activa d’altres membres i el sistema de geolocalització, les opcions de recuperar a la teva mascota en un temps breu augmenten significativament.

En aquest sentit, des del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya recorden que hem d’apropar-nos a l’animal amb molta precaució, ja que no sabem com reaccionarà.

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

1 Comentari de Mascotes connectades

Comments are closed.