f movies Merry Christmas Images download in hd free

Llibreria infantil Pebre Negre: lectures que fan xup-xup

Barcelona, Barcelonès

Pebre Negre - Foto: Bibarnabloc

Amb molta il·lusió, la Maite Cusó, la Maite Sànchez i l’Oriol Canosa obren l’any 2014 la llibreria Pebre Negre, al barri del Clot de Barcelona. Gestores culturals elles i autor de llibres infantils ell, des dels inicis aposten per una barreja ben curiosa: gastronomia i llibres infantils. Pebre Negre, el nom de la llibreria, ja és tota una declaració d’intencions, que pren força al moment que acostem la mà a l’agafador de la porta d’entrada, en forma de cullerot de fusta per cuinar. Però és quan passem a l’interior que ens trobem amb l’essència del que vol ser aquesta llibreria.

Al fons, un obrador amb fogons és l’entorn que han creat per experimentar i tastar el que es cou (literal i metafòricament) als tallers de cuina que organitzen regularment, i que van destinats tant a nens com a adults. Conta-contes temàtics i tallers infantils relacionats amb el món del llibre, a més de concerts musicals, completen el programa d’activitats. “Pebre Negre -explica Oriol Canosa- vol ser un projecte cultural basat en una llibreria i una mica més, que aposta per ser un lloc on passen coses i dinamitzar el barri”.

Pebre negre arbre de llibres
Racó de lectura del Pebre Negre – Foto: Pebre Negre

“El nen que no llegeix és perquè encara no ha trobat el seu llibre. A vegades no és el llibre que el pare vol, el que porta el nen a llegir”.

– Oriol Canosa, autor de llibres infantils i cofundador de la llibreria Pebre Negre

Però com succeeix amb la cuina, la passió per la lectura requereix en ocasions el seu temps. Fer xup-xup. “El nen que no llegeix és perquè encara no ha trobat el seu llibre”, explica l’Oriol Canosa. “A vegades -afegeix- no és el llibre que el pare vol, el que porta el nen a llegir”. Tan cert com que hi ha gustos per a tothom. I sí: potser ens encanten les mandonguilles i guardem un boníssim record d’haver llegit L’illa del tresor quan érem petits. Però no tots han de ser fans de la carn picada i d’Stevenson.

“Un nen que no llegeix -il·lustra l’Oriol Canosa- és perquè encara no ha trobat quin llibre li pot interessar”. És qüestió de provocar el moment i d’acompanyar-lo quan trobi aquell llibre. “Amb això s’han de tenir pocs prejudicis -recomana aquest llibreter i autor de llibres infantils-, perquè aquell llibre [que ha trobat el nen] et permet començar”. Després se li poden suggerir altres coses, explica, però aquella primera lectura que ha despertat el seu interès, sigui la que sigui, és essencial.

És per aquests motius que aquesta llibreria està plena de raconets, coixins i un sofà colorit que converteixen l’espai en un lloc amb encant on passar la tarda remenant entre contes infantils i llibres crossover (escrits en aquella frontera que tan pot agradar a adolescents com a adults). Tampoc hi falta una secció on trobar llibres relacionats amb la sobirania alimentària, els horts urbans, l’ecologia…

La recepta els funciona. “La crisi l’hem notada tots -admet l’Oriol Canosa-, però menys al llibre infantil. Els darrers anys, el llibre infantil ha aguantat”. Una de les principals raons és que “els nens encara no s’han passat a la tablet o als e-readers. Es compren els llibres i se’ls llegeixen”. Per treure’s el barret. O per llepar-se els dits.

Pebre Negre
Llibres per a nens de 0 a 18 anys (i crossover)
C/Clot, 41 – Barcelona
Tel.: 93 179 75 42
e-mail: llibreria@pebrenegre.cat

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .