Llibreria infantil La Petita: guanyar el carrer amb llibres

Barcelona, Barcelonès

Racó infantil de la Petita - Foto: Bibarnabloc

El somni de Miguel Ángel Rincón Gafo i Júlia Blázquez Cabrera sempre havia estat obrir una llibreria. Filòleg especialitzat en literatures comparades, en Miguel Ángel va escriure durant molts anys per a mitjans especialitzats en el món del vi. Diplomada en Hostaleria i Turisme, la Júlia dirigia revistes gastronòmiques amb difusió a tot l’Estat. Al 2012 finalment fan el pas, obrint La Petita al barri del Poblenou, a Barcelona, tancant així l’etapa dedicada al periodisme gastronòmic a la que havien vinculat la seva carrera professional.

Des d’aquell moment, els llibres il·lustrats i les obres d’editorials petites omplen les prestatgeries del seu local. Al fons, un espai amb tauletes perquè els nens puguin jugar i llegir, mentre les pissarres a la paret conviden als menuts a deixar volar la imaginació.

Rodacontes organitzat per la llibreria La Petita en un autobús - Foto: Dani Alvarez
Rodacontes organitzat per la llibreria La Petita en un autobús antic – Foto: Dani Alvarez

“No busquem ser només una botiga de llibres, sinó agents culturals que fan servir el llibre com a eina i excusa per omplir de cultura el carrer i teixir xarxa”.

– Miguel Ángel Rincón, cofundador de La Petita

“Volem ser més que una llibreria”, explica Miguel Ángel Rincón, que afegeix: “No busquem ser només una botiga de llibres, sinó agents culturals que fan servir el llibre com a eina i excusa per omplir de cultura el carrer i teixir xarxa”.

En aquesta línia, el projecte pilot Rodacontes, un bus de contes promet convertir-se en el plat fort de La Petita. Es tracta de sessions mòbils de conta-contes i activitats infantils que fan servir autobusos dels anys 50 i 60 del segle passat com a espai escènic. Amb la col·laboració de la Fundació TMB, aquests autobusos arribaran a diferents barris de Barcelona per apropar la lectura als nens.

El calendari d’activitats de La Petita inclou mensualment un conta-contes per a nens fins a 6 anys, mentre pels adolescents hi ha un club de lectura de clàssics. Però en aquesta llibreria no s’obliden dels adults, als qui dediquen un cicle d’iniciació a l’àlbum il·lustrat, que en opinió de Miguel Ángel Rincón “és una eina lúdica i creativa per posar els nens en contacte amb la literatura”.

Tot i que la inspiració té múltiples direccions. Pares de dos nens, en Miguel Ángel i la Júlia ho tenen clar: “Els nostres fills són els nostres millors assessors a l’hora de seleccionar i posar a prova els llibres que venem”, expliquen.

La Petita
Llibres per a nens de 0 a 16 anys
C/Marià Aguiló, 115 – Barcelona
Tel.: 93 188 24 56
e-mail: info@lapetita.com

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*