Llibreria infantil Abracadabra: la màgia de la lectura no té fronteres

Barcelona, Barcelonès

Racó infantil de la llibreria Abracdabra - Foto: Abracadabra

Amb la inauguració al 2009 de la llibreria Abracadabra, al barri del Born de Barcelona, Ricardo Rendón engegava un projecte propi per fugir del producte massiu en el que havia passat tota una vida com a professional de la indústria editorial. Primer a la seva Colòmbia natal i més tard a Barcelona, els seus anys treballant en llibres infantils per a grans editorials li havien deixat un regust agredolç. L’obsessió per les vendes en massa sovint deixava fora del circuit comercial propostes de molta qualitat que per manca de coratge i capacitat de risc acabaven descartades.

A la seva llibreria, en Ricardo Rendón volia donar veu a tots aquests llibres infantils ben treballats i més arriscats que ell havia vist passar sense pena ni glòria. Donar-los aquella oportunitat que sovint se’ls nega. En opinió d’aquest llicenciat en Filosofia i Lletres, un bon llibre infantil és aquell “que tingui qualitat en el text, en la il·lustració i, sobretot, que respecti als nens”. A què es refereix quan parla de “llibres que respectin als nens”? Per a aquest llibreter, no és res més que aquells llibres “que expliquin coses, que despertin la curiositat, les inquietuds i, sobretot, parlin amb el lector”.

Llibres infantils a Abracadabra - Foto: Abracadabra
Llibres infantils a Abracadabra – Foto: Abracadabra

“Un bon llibre infantil és aquell que respecti als nens, que expliqui coses, que desperti la curiositat, les inquietuds i, sobretot, parli amb el lector”.

– Ricardo Rendón, fundador de la llibreria Abracadabra

I això ha de ser possible sigui en la llengua que sigui. Explica en Ricardo Rendón que a l’estranger s’estan fent molt bons llibres infantils, i que per això una cinquena part dels llibres que hi ha a la llibreria són en llengua estrangera. Trobareu llibres en anglès, francès, alemany, italià, neerlandès i portuguès. Aquesta oferta s’adapta perfectament a la particular personalitat del barri del Born i a una Barcelona cosmopolita.

En la mateixa línia organitza mensualment conta-contes en alemany. Els divendres, la llibreria es converteix en un taller creatiu on nens i adults poden convertir-se en petits artistes. Els dissabtes sempre hi ha programada alguna activitat familiar de conta-contes o una presentació de llibre original. Ricardo Rendón també reserva un espai a la seva llibreria per exposar les obres d’il·lustradors de llibres infantils. Per a ell és imprescindible “que la llibreria sigui un lloc on passin coses i que l’oferta estigui plena de sorpreses”.

La llibreria és àmplia i acolorida, amb un racó pensat per a que els petits estiguin còmodes: amb una catifa, una tauleta i cadiretes a la mida dels més menuts. La gran pissarra els convida a deixar volar la imaginació. A més a més dels llibres i els contes -que trobareu en seccions amb noms tan clars com “Algú em llegeix”, “Començo a llegir” o “Llegeixo tot sol”-, també hi trobareu una secció de joguines de fusta i material per fer manualitats, sempre pensades perquè aportin alguna cosa a la canalla.

La màgia de la lectura no entén de fronteres, de llengües ni de formats.

Abracadabra
Llibres per a nens de 0 a 18 anys
C/ Gral. Álvarez de Castro, 5 – Barcelona
Tel.: 93 310 14 10
e-mail: ricardo@abracadabrallibres.es

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*