Llegendes i històries a Siurana

Siurana, Priorat

Visita dinamitzada a Siurana - Foto: Marede3

Si als vostres nens els agraden les llegendes, apropeu-vos a Siurana. Aquest poblet, situat a 737 metres sobre el riu que porta el mateix nom us enamorarà a primera vista i la llegenda us captivarà per sempre.

Aquest entorn, amb magnífiques vistes de la Serra de Montsant, la Gritella i les Muntanyes de Prades és ideal per la pràctica de la escalada i l’excursionisme, però sobretot amaga una gran llegenda: la de la reina sarraïna Abd-el-azia.

De la mà de Còdol Educació descobrirem la història més antiga d’aquest poble, últim reducte d’Al-Àndalus a Catalunya, fins arribar a la història més recent i commovedora.

Diu la llegenda que la reina sarraïna Abd-el-azia era al seu castell celebrant una festa, quan una fletxa va entrar per la finestra i es va clavar a la taula. Grans i petits es posaran a la pell dels personatges de l’època (un pagès, un escriptor i la serventa de la reina) per entendre millor la història. Diferents objectes serviran per entendre què ens va aportar la civilització àrab.

Una visita dinamitzada emocionant, amb un final de la llegenda que, com totes les llegendes, està envoltat de gran misteri.

Siurana vista des del castell - foto: Marede3
Siurana vista des del castell – foto: Marede3

Serveis:

Més informació:
Visita dinamitzada a Siurana – Còdol Educació
Siurana, plaça d’entrada al C/Major
Tel. 977 327 362
E-mail: codol.educacio@tinet.cat
Horaris: cada dissabte i diumenge a les 12h (durada: 1h30); excepte el segon cap de setmana de cada mes, que les visites són teatralitzades.
Preu: menors de 8 anys: gratuït; majors de 8 anys: 6€ (pagament en efectiu o via web)
Recomanacions: Aparcament de pagament; No porteu cotxets, hi ha zones on heu de pujar escales.
Edat recomanada: +8 anys

"En castellà: Castellà"

Sobre Montse Zaragoza 22 Articles
Sóc la Montse, educadora social, psicopedagoga, mare de tres fills i creadora del blog “Marede3” . M'agrada llegir, no parar d'aprendre i desaprendre amb la meva canalla, passejar, fer excursions, el ganxet, la mitja, les NNTT, veure que la teoria i la pràctica no es donen la mà i que tot està per descobrir.
Contacte: Website

1 Comentari de Llegendes i històries a Siurana

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*