Les Cadolles Fondes: un bany al riu Montsant

Ulldemolins, Priorat

De camí a les Cadolles Fondes - Foto: YouMeKids

Què en penseu de nedar al riu entre els peixos envoltats d’unes panoràmiques fantàstiques al Parc del Montsant?

Molt a prop de l’ermita de Sant Antoni, a Ulldemolins, seguint el GR 65.5 trobareu les Cadolles Fondes, unes basses esculpides a la roca per l’acció de l’aigua del riu Montsant deixant un cingle a banda i banda. Entre roques altíssimes i arrodonides, trobareu salts d’aigua i unes quantes coves on amagar-vos.

Un indret amb molt d’encant per gaudir del riu i la muntanya!

Com arribar-hi:
Per arribar al punt d’inici de la ruta heu d’anar a Ulldemolins per la C242. Entre el km 34 i 35 (a pocs metres del càmping Montsant Park), trobareu un desviament cap a les “Ermites”. Heu de seguir el camí durant gairebé 4km en direcció de l’ermita de Sant Antoni. En arribar a una bifurcació amb la caseta d’informació del parc del Montsant, heu de girar cap a la dreta. A 500 metres trobareu l’ermita de Sant Antoni. A partir d’aquí el camí es converteix en una pista de terra. Aneu a una velocitat molt reduïda ja que hi ha molts desnivells i sobretot us podeu trobar a gent fent senderisme. Continueu per la pista aprox. 1,6 km fins arribar a una zona d’aparcament. Deixeu el cotxe aquí.

En marxa:
Des de la zona d’aparcament heu de continuar per la pista forestal que segueix darrera de la cadena. En 10 minuts arribareu al mirador de les Cadolles Fondes, després de trobar-vos amb una gran pedra al mig del camí just sota d’una pomera. Tot i que la ruta segueix pel sender en direcció Margalef (baixant per les escales a l’esquerra), no perdeu l’oportunitat d’apropar-vos al mirador: les vistes sobre el riu Montsant són excepcionals! Seguiu pel sender en direcció a Margalef.

Uns 10 metres abans d’arribar a un pal indicador de fusta amb una àliga de ferro, trobareu 2 senders a la dreta que baixen cap a les Cadolles Fondes. Aneu baixant a poc a poc. En arribar a baix, heu de deixar el sender principal i vorejar una roca gran i plana ubicada a la dreta. Aquesta roca formarà una espècie de balma. Seguiu tot recte fins arribar al riu. En arribar al riu trobareu a la dreta un petit sender que puja pel bosc. Agafeu-lo. Us portarà directe a les Cadolles Fondes, ubicades al final del sender de pedres petites i arrodonides.

Heu de desfer el camí, per tornar cap el cotxe.

On dinar:
Podeu fer un pícnic a l’àrea de lleure del refugi de Sant Antoni ubicat a la mateixa pista a 1,6 km o a l’ermita de Santa Magdalena que es troba passada la caseta d’informació del parc del Montsant.

Parc del Montsant, sender cap a les Cadolles Fondes- foto: YouMeKids
Camí cap a les Cadolles Fondes, passant per sota d'una pomera - Foto: YouMeKids
Mirador sobre el riu Montsant - foto: YouMeKids
Creuant un rierol de camí a les Cadolles Fondes - foto: YouMeKids
Platjeta a la vora del riu Montsant - foto: YouMeKids
Balma de cami a les Cadolles Fondes - foto: YoiuMeKids
Cadolles Fondes del riu Montsant - Foto: YouMeKids
Cadolles Fondes del riu Montsant - Foto: YouMeKids

Info de la ruta:

Dades de la ruta:
Edat recomanada: +5 anys
Durada: aprox. 1h(sense aturades, inclou anada i tornada)
Distància: aprox. 2 km (inclou anada i tornada)
Desnivell: aneu en compte quan baixeu cap a les Cadolles Fondes, ja que el sender és bastant enfilat.
Recomanacions: Porteu prou aigua, ja que no trobareu cap font durant la ruta i l’aigua del riu no és potable.

 

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*