f movies Merry Christmas Images download in hd free

La muntanya dels nens a la Pobla de Claramunt

Castell de Claramunt a l’Anoia

Castell de Claramunt vist des de la Muntanya dels nens - Foto: YouMeKids

Pujar al Castell de Claramunt és tota una aventura. Jocs per explorar, llocs per grimpar i zones per descobrir de prop el territori fan de la “Muntanya dels nens” una excursió cultural amb un toc diferent.

Visites a museus i castells poden semblar per a alguns nens una proposta poc atractiva. No és pas el cas del Castell de Claramunt. La gent del poble i l’escola Maria Borés van col·laborar amb l’ajuntament per oferir una proposta atractiva i lúdica que convertís el quilòmetre de recorregut que separa el poble del monument en una aventura pels menuts.

Només arribar a l’aparcament, trobareu la zona de fòssils. Enfileu-vos a les roques i fixeu-vos bé en els detalls. Veureu fòssils de petxines, cargols i cargolins. Uns metres més amunt, passada la cadena que prohibeix el pas als vehicles, arribareu a l’àrea de les cabanes de pedra seca. Aprofiteu per amagar-vos al seu interior i fins i tot per construir la vostra pròpia cabana amb branques caigudes dels arbres. A la tercera parada us esperen més fòssils, però aquesta vegada són cargols gegants! Alguns fan més d’un pam! I si us canseu de seguir la pista, no patiu que us espera el repte d’escurçar el camí grimpant per un senderó ben enfilat. I ja quasi a dalt de tot, trobareu un lloc on l‘eco dels vostres crits us sorprendrà.

Ja a dins del castell, que formava part d’una densa xarxa de castells que marcaven la frontera entre el comtat de Barcelona i Al-Andalus, amb la funció de protegir i organitzar el territori, podreu buscar les marques que els picapedrers van deixar a les pedres quan van construir el castell al segle X. Mireu bé, que no són tan fàcils d’identificar. Les trobareu a la sala gran i a la Torre de l’homenatge.
Fixeu-vos també en les muralles, veieu que les pedres estan posades en forma d’espiga?

A més de la guia per gaudir del castell jugant, podreu fer ús de aplicació multimèdia que ofereix el Consell Comarcal de l’Anoia amb informació històrica i turística de tots els castells de la zona.

Camí cap al Castell de Claramunt ©YouMeKids
Zona de fòssils a la Muntanya dels nens ©YouMeKids
Àrea dels cargols gegants ©YouMeKids
Zona per grimpar a la Muntanya dels nens ©YouMeKids
Ecoooooo..... ©YouMeKids
Castell de Claramunt ©YouMeKids
Església de Santa Maria ©YouMeKids
Església de Santa Maria ©YouMeKids
Sala Gran del Castell de Claramunt ©YouMeKids
Panoràmiques des del Castell de Claramunt ©YouMeKids
Vistes sobre la plaça del Castell de Claramunt ©YouMeKids
App per descobrir els personatges dels Castells de l'Anoia ©YouMeKids
App per descobrir la història dels Castells de l'Anoia ©YouMeKids

Més informació:
Castell de Claramunt
Camí del Castell, La Pobla de Claramunt
Tel.: 670 225 516 (castell) – 938 086 075 (Ajuntament)
e-mail: claramunt@diba.cat
Horaris: De l’1 d’octubre al 30 d’abril: de 9:30 a 14:00 i de 15:00 a 17:00.
De l’1 de maig al 30 de setembre: de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 19:00
Preu: Majors de 25 anys: 3,5€; entre 9 i 25 anys: 2,5€;
menors de 8 anys: gratuït
Edat recomanada: +4 anys

Serveis: 

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .