f movies Merry Christmas Images download in hd free

La Foradada a Cantonigròs

Cantonigròs, Osona (Barcelona)

El salt d'aigua i el toll a la Foradada - Foto: Rutes a peu

Voleu conèixer un racó amagat amb un espectacular salt d’aigua de conte de fades?

Si us acosteu a Cantonigròs (Osona) podreu passejar entre alzines, castanyers, roures i arbres de ribera fins arribar a un gran toll amb un salt d’aigua espectacular de quinze metres envoltat de roca. A la paret hi ha un enorme forat, que dóna el nom “Foradada” a l’indret.

Els exploradors més intrèpids, segur que gaudiran mullant-se els peus, per experimentar la sensació d’estar sota de la cascada. Una aventura amb majúscules!

Com arribar-hi:
Agafeu la C-17 fins a Vic, i un cop passat Vic cal agafar la C-153 en direcció a Olot fins el quilòmetre 24 on es troba la localitat de Cantonigròs. A peu de carretera hi ha el restaurant Puntí. Agafeu el camí Reial que hi ha al costat del restaurant. A l’inici del camí hi ha un planell informatiu de la Vall de Sau Collsacabra. Continueu el camí fins el final del mateix, on hi ha un camp de futbol de gespa natural. En el mateix camí al costat del camp podreu estacionar el vehicle.

En marxa:
Agafeu el camí de terra que hi ha al darrera del camp de futbol seguint les marques del GR-151 (amb compte que hi ha algunes que estan esborrades). Aquest camí fa una lleugera baixada. En arribar a un encreuament, continueu pel sender avall deixant el camí de l’esquerra (que és el GR). Més endavant retrobareu el GR, que ha passat a ser un únic camí que us portarà fins a un pal amb senyals amb les indicacions “La Foradada a 10 minuts”, senyalant cap a un sender estret. Agafeu el sender que baixa cap a l’esquerra. A l’inici del sender hi ha una placa metàl·lica penjada a un arbre amb el text Foradada. A partir d’aquest punt, ja podreu escoltar l’aigua de la cascada.

En aquest sender cal anar amb compte amb els més petits i ajudar-los a baixar, tot i que en els trams més delicats hi ha barana de fusta per agafar-se.

Finalment arribareu a la Foradada. Si voleu accedir sota la cascada heu de travessar el riu per les pedres i agafar el sender estret que va rodejant la roca fins que arribeu al forat de la roca. Aneu amb compte ja que el terra pot relliscar.

La tornada es fa desfent el camí.

Info de la ruta:

Dades de la ruta:
Edat recomanada: +4 anys
Tipus: Lineal
Durada: aprox. 1,5h (anada i tornada)
Distància: aprox. 2,2 km (inclou anada i tornada)
Desnivell: 150m (pujada), -150m (baixada)
Recomanacions: Eviteu les hores de molta insolació, la primera part de la ruta fins arribar al sender és al descobert. S’ha de portar suficient aigua per tota la ruta, no hi ha cap font d’aigua. Un cop a la Foradada estigueu pendent dels nens ja que tota la zona està humida i poden relliscar.

Entrada a la Foradada ©Rutes a peu
Sender que baixa a la Foradada ©Rutes a peu
El salt d'aigua i el toll a la Foradada ©Rutes a peu
La Foradada ©Rutes a peu

Sobre Carol Blasco 10 Articles
Apassionada de la natura del nostre país. M'encanta sortir en família a descobrir nous indrets. Amb la meva parella Iván, porto la pàgina “Rutes a peu” .